مهارت آشپزی برای نابینایان گام چهارم.


- 494 بازدید

به نام مناسب ترین واژه ها،

به رسم محبت به نام خدا.

سلام. سلامم رو در نابترین روز از روزهای سال تقدیمتون میکنم و افتخار میکنم که در این روز سعادت پیدا کردم تا این عید زیبا رو بهتون تبریک و شادباش بگم.

بر عید غدیر عید اکبر صلوات / بر چهره ی نورانی حیدر صلوات بر فاطمه این عید هزاران تبریک  / بر یک یک اهل بیت کوثر صلوات  . . .

امروز میخوایم با هم یه گام دیگه برداریم و کمی جلوتر بریم تا بتونیم قدم به قدم مسیرمون رو به سمت موفقیت در راهی که انتخاب کردیم پیش ببریم و در نهایت به اون چیزی برسیم که از اول اونو هدف قرار دادیم..

یکی از مشکلاتی که در ابتدا ماها باهاش مواجه میشیم اینه که: برامون سؤال هست چطور و در چه فاصله زمانی میتونیم پی ببریم موادی مثل سیب زمینی رو که روی اجاق گذاشتیم سرخ شده و بیشتر از اون زمان یا کمتر از اون نذاریم تا مواد سرخ شدنیمون نه بسوزه و نه خام بمونه؟

چند وقت پیش گروهی از دخترا با هم یه چت گروهی ساخته بودیم و توی اون گروه خیلی چیزها رو مورد بحث قرار دادیم و خیلیهامون چیزهای جدید رو یاد دادیم و یاد گرفتیم… من و یکی دیگه از دوستان اون مطالب رو جمع آوری کردیم و به صورت دسته بندی هم برای خودمون نگهداشتیم و هم در اختیار بقیه اعضا قرار دادیم…

حالا با استفاده از نکاتی در این زمینه که توی اون گروه از طرف خانمای آشپز گفته شد اینجا توضیحاتی رو میذارم…

چگونگی سرخ کردن سیبزمینی.

۱٫ وقتی سیبزمینیهامون رو خورد کردیم و توی آب نمک ریختیم و بعدش از آب نمک بیرون آوردیم و توی سبد ریختیم و در ادامه با یه پارچه تمیز خشکشون کردیم تازه آماده شدیم تا سرخشون کنیم.

۲٫ حالا روغن رو به میزان نیازمون (با یکی از همون روشها که قبلا یاد گرفتیم) توی ماهیتابه میریزیم و میذاریم داغ بشه. برای آگاهی از داغ شدنش یه راه اینه که یه دونه سیبزمینی برداریم و آروم توی روغن بزنیم اگر جیز صدا داد که داغ شده یا از بوی روغن هم میشه تشخیص داد که داغ هست ولی همون روش اولی یه راه مطمئن محسوب میشه. بعد یه کم از سیبزمینیها رو توش میریزیم تا سرخ بشن.

۳٫ در حین سرخ شدن بجز بار اول که میخوایم همه سیبزمینیها روغنی بشن دیگه هم نمیزنیم تا چند دقیقه بگذره. دلیلش هم اینه که: اگر زیاد هم بزنیم سیبزمینیها له میشن و به هم میچسبن و از شکل هم میفتن.

۴٫ دو یا سه دقیقه که با شعله متوسط سرخ شدن اونا رو هم میزنیم. به این صورت که: قاشق رو زیرشون میبریم و برمیگردونیم و همه سیبزمینیها رو با این حالت برمیگردونیم تا طرف دیگشون هم کمی سرخ بشه. هر دو یا سه دقیقه یک بار این کار رو انجام میدیم.

۵٫ وقتی سیبزمینیهامون حالت خشک به خودشون گرفتن یعنی زمانی که با قاشق میزنیم صدای خوردن قاشق به یه چیز خشک در اومد و در صورتی که با قاشق روی اونا فشار دادیم و دیدیم که زیر فشار دست ما له نمیشن و به اصطلاح قاشقمون تو نرفت سرخ شدن و میتونیم اونا رو از ماهیتابه بیرون بیاریم.

۶٫ برای بیرون آوردنشون بهتره که ماهیتابه رو از روی گاز برداریم یا شعله رو خاموش کنیم تا سیبزمینیهامون نسوزن.

۷٫ اگر تونستیم که با قاشق سعی میکنیم همه رو دربیاریم و توی یه ظرف دیگه بریزیم و در غیر این صورت میتونیم با کفگیرهایی که بزرگن این کار رو بکنیم و اگر باز هم نتونستیم مطمئن بشیم که ماهیتابه رو خالی کردیم میتونیم از آبکشهای کوچیک استیل استفاده کنیم به این صورت که: اونو توی یه ظرف گود مانند میذاریم و ماهیتابه رو توش برمیگردونیم. اینجوری همه روغنا از زیرش توی ظرف ریخته میشه و سیبزمینیها هم ازش جدا میشن و ما روغن رو برای ادامه سرخ کردنمون بازم توی ماهیتابه میریزیم. ممکنه کسی بگه اینجوری هم ظرفای زیادی کثیف میشن هم مقداری روغن هدر میره… در جوابش باید بگم: این راه بهتر از اونی هست که ماندونیم بازم توی ماهیتابمون سیبزمینی سرخ شده مونده و بازم توش بریزیم و اون وقته قبلیا بسوزن.. هرچند وقتی دوباره شعله رو روشن کنیم یا ماهیتابه رو ببریم رو شعله بذاریم بازم صدای جلز ولز سیبزمینیهایی که تهش مونده در میاد. اما ما نمیدونیم اونا چقدر سرخ شدن و ممکنه در حال سوختن باشن.

خب دوستان از اونجایی که این گام به درازا کشید همین سیبزمینیهایی که سرخ کردین رو نوش جان بفرمایید که دیگه غذا نذارم. انشا الله در گام بعدی یه غذای خوب سعی میکنم پیدا کنم که خوشتون بیاد .

با آرزوی شادی و شادکامی در این عید بزرگ برای همه روزگارتون از خدا میخوام که به برکت این عید سعادت دنیا و آخرت رو نصیب هممون بکنه انشا الله.

۵ نفر این پست رو پسندیدن!
Print Friendly

درباره شفیعی

سلام شفیعی هستم فارغالتحصیل کارشناسی ارشد فلسفه و کلام اسلامی ساکن شهرستان ایوان استان ایلام.
این نوشته در آشپزی, آموزش, حرفای خودمونی, سرگرمی, گفت و گو, مسائل مربوط به نابینایان عزیز ارسال و , , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

18 پاسخ به مهارت آشپزی برای نابینایان گام چهارم.

  1. سلام خانم شفیعی! مثل همیشه عالی بود.
    بچه ها؟ طبق قولی که خانم شفیعی داده بودند جمعه ناهار خونه کربلایی سعید دعوتیم.
    درست کردن ناهار هم با خانم شفیعی.
    دوستان حتما قرص سیپورو هیپتادین که اشتها آوره رو بخورند بعد بیان خونه کربلایی سعید

    • شفیعی می‌گوید:

      سلام بر سید بزرگوار عید رو اختصاصی بهتون تبریک میگم که این عید عید سادات هست.
      راستی قبل رفتن عیدی مارو بدین بعد تشریف ببرین مهمونی.
      به فکر جیب آقا سعید نیستین به فکر معده های خودتون باشین. هههه
      ممنون که همیشه حضور دارین و حضورتون مایه دلگرمی هست.
      موفق باشین

  2. امیر رضا رمضانی می‌گوید:

    سلام
    خوب, بازم عین همیشه یه ریفرنس دیگه
    باید هالا تمرین کنیم و یه کم سیبزمینیارو بسوزونیم تا بیاد دستمون
    😆

  3. بهنام نصیری بهنام نصیری می‌گوید:

    سلام
    عیدتون مبارک خانم شفیعی
    عالی بود
    موفق باشید

  4. سعید پناهی سعید پناهی می‌گوید:

    درود بر شما.
    خانوم شفیعی عالی بود.
    سیبزمینی هم تمرین میکنیم که دیگه نسوزه.
    اگر هم سوخت بیشتر باید تلاش کرد.
    قرار نیست که بار اول انسان به موفقیت دست پیدا کنه.
    واقعا از صبر و حوصله ی شما خانوم شفیعی بینهایت سپاسگذارم.

    • شفیعی می‌گوید:

      سلام بر کربلایی سعید.
      خواهش میکنم امیدوارم که این پستها بتونن برای دوستانمون استفاده داشته باشن.
      با نظرتون هم کاملا موافقم هرچیزی
      رو نباید انتظار داشته باشیم که بار اول خیلی عالی انجام بدیم همین که بار اول همت کنیم و به سمتش بریم نصف راه رو رفتیم. هرچقدر هم تلاش کنیم تا موفق بشیم که دیگه عالیتر از عالی هست.
      ممنون از حضورتون کربلایی. موفق باشید.

  5. حسین حسین می‌گوید:

    سلام.
    خیلی عالی بود.
    خدایا شکرت که یکی دیگه از دغدغههای منو رفع کردی.
    تشکر.

  6. yalda می‌گوید:

    هوهو . دالی موشی .
    منم منم . نی نای نای .
    من دی زبینی مو خام . شکلک ام ام . انگ انگ .خوردیدمشون .
    خیلی عالی و باخاله این مهارت ها .
    شکلک هولای هولای . دست دست .
    خب من وقتی دی دمینی رو سرخ میکنم . بعدش یه انبرکی دارم شبیه دو تا مگس کش به هم چسبیده . خخخخ .
    یکمی نوکش صافه مثل کفگیر های لبه خط کشی شده .
    بعد با این انبرها مثل وقتی زغال رو برمیداری از رو آتیش منم سرخ شده ها رو بر میدارم .
    چون روزنه داله هیشی روغن به تنش چسبیده نمیمونه .
    آورین برین از این انبرها بخرین . خیلی باخاله .
    میسی بیشترترتر از این پست و اینا . باباهی

  7. سلام خانم شفیعی.
    منم به نوبه ی خودم از شما تشکر میکنم که به فکر نابینایان هستید و با صبر و حوصله, تجربیاتتون رو در اختیار ما قرار میدید.
    واقعا خدا قوت.

  8. زهرا آيت می‌گوید:

    سلام.
    منم برای عرض تشکر اومدم.
    خدا خیرتون بده که وقت میذارین.
    میشه درباره سرخ کن و کاربردش بیشتر توضیح بدین؟
    تفاوتش با اینکه بذاریم توی ماهیتابه روی گاز چیه؟

    • شفیعی می‌گوید:

      سلام زهرا جان ممنون از لطفت.
      من به شخصه سرخکن ندارم و استفاده نکردم ولی در حد دونسته هام مینویسم: سرخکن یه وسیله برقی هست که درجه بندی داره و برای مثلا مرغ یا چیزای دیگه مشخص شده و وقتی تنظیمش میکنیم به حد سرخ که برسه بوق میزنه و سبدش بالا میاد و روغنها ته دیگش باقی میمونن. و اون وقته که میتونیم مواد سرخ شده رو ازش بیرون بیاریم.
      موفق باشی.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Question   Razz  Sad   Evil  Exclaim  Smile  Redface  Biggrin  Surprised  Eek   Confused   Cool  LOL   Mad   Twisted  Rolleyes   Wink  Idea  Arrow  Neutral  Cry   Mr. Green