مهارت آشپزی برای نابینایان گام شانزدهم.

به نام خدایی که نگاه صادق موحدان درگاهش را به اوج و عروج انسانیت خیره کرد.
سلام و عرض ادب و احترام خدمت یکایک عزیزانی که مثل همیشه لطف میکنن و این صفحه رو در انتخابهاشون قرار میدن تا مطالعه کنن.

امیدوارم این پست بتونه یه کمک ولو کوچیک داشته باشه.
توی این پست همون طور که به جناب آقای gentleman قول داده بودم از مامان یکی از دوستانم که خوزستانی هستن راجع به پاک کردن ماهی اطلاعاتی گرفتم و اینجا خدمتتون ارائه میدم.. قبلش از این مامان مهربون که با صبر و حوصله برام توضیح دادن تشکر میکنم و همچنین از شماها هم اگر نوشتم گویا نبود عذرخواهی میکنم.
از تشخیص تازگی و ماندگی ماهی تا پاک کردن آن.
در ابتدا راجع به خرید ماهی نکاتی رو یادآور میشیم تا کم کم ماهی خریداری شدمون رو پاک کنیم.
همیشه برای تازگی انواع گوشتها بهمون گفتن اگر رنگش روشن بود و مثلا ماهی صورتی خوش رنگ بود نشانی از تازگیش هست. اما حالا ما میبینیم که فروشندگان برای فروش محصولاتشون هزاران دوز و کلک رو سوار میکنن تا اون رنگ تازه رو توی جنسشون همچنان حفظ کنن!
بحث امروز ما ماهی هست روشی بهتر از دیدن رنگ که برای ما هم قابل لمس نیست دست زدن به ماهی هست.. وقتی قصد خرید ماهی داریم باید به نوع ماهی انتخابیمون دست بزنیم و با انگشت کمی فشار بدیم.اگر گوشتش زیرفشار انگشتانمون فرو رفت نشون میده که این ماهی تازه نیست و در صورتی که زیر فشار انگشت همچنان سفت بود میتونیم از تازگیش اطمینان حاصل کنیم..
• خب حالا میرسیم به پاک کردن ماهی:
وقتی میخوایم ماهیمون رو پاک کنیم باید اول نوعش رو مد نظر داشته باشیم تا بدونیم که چطور پاکش کنیم.
اولین چیزی که در پاک کردن ماهی مهم هست مد نظر قرار بگیره پولکهای ماهی هستن که باید کاملا حواسها رو جمع کرد ازشون جایی از خونه یا آشپزخونه نریزه که پاک کردنش یه مصیبت عظما هست و بدتر از پاک کردن بوی بدش هست که میمونه..
برای پاک کردن و برداشتن این پولکها مثل برداشتن پوست هویج عمل میکنیم.. به این صورت که: آروم کارد رو روی پولکها میکشیم و اونها رو در جایی که براشون تعیین کردیم میریزیم..
بعد از تمیز کردن پولکها نوبت به پاک کردن خود ماهی میرسه که به هیچ عنوان از طرف شکم یا سرش شروع به بریدن نمیکنیم. بلکه از سمت دمش و کمرش به طرف سر و گردن چاقومون رو قرار میدیم و میبریم و به این صورت نصفش میکنیم تا بتونیم دل و رودشو بریزیم بیرون.
نکته: اینجا وقتی به درون شکم ماهی نگاه بشه اگر رنگش سفید باشه نشون میده که ماهی ما تازه نیست.
خب حالا که ماهی رو از سمت دم یا از کمر به بالا بریدیم سرش رو هم از گوش به بالا میبریم.

توجه: بعضی ماهیها مثل ماهی ای که برای قلیه ماهی استفاده میشه سرش هم قابل استفاده هست و دور ریخته نمیشه.
دم ماهی رو هم بنا به نوع ماهی، کمیشو یا همش رو دور میریزن.
نکته: وقتی ماهی رو با این اوصاف پاک کردین کمی نمک توی شکمش بریزین و بذارین حدود ده دقیقه ای بمونه. اینجوری گوشتش سفت میشه و از وارفتگی در امان میمونه و برای فریز کردن هم این کار خیلی خوبه. ضمنا باید توجه داشت که زیاد نمک نریزیم تا زیاد به خوردش نره به اندازه که خوش نمک هم بشه.
خب دوستان اینها اطلاعاتی بود که من به دست آوردم و امیدوارم برای شما هم مفید باشه.
تا هفته دیگه و برداشتن گام دیگه در پناه حق بمانید.

درباره شفیعی

سلام شفیعی هستم فارغالتحصیل کارشناسی ارشد فلسفه و کلام اسلامی ساکن شهرستان ایوان استان ایلام.
این نوشته در آشپزی, آموزش, اطلاع رسانی, ترفند, حرفای خودمونی, دسته‌بندی نشده, سرگرمی, گفت و گو, مسائل مربوط به نابینایان عزیز ارسال و , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

8 دیدگاه دربارهٔ «مهارت آشپزی برای نابینایان گام شانزدهم.»

  1. سلام بر شما خانم شفیعی زحمت کش مرسی واقعا مفید و عالی بود

  2. سلام.
    ممنون خانم شفیعی.
    خیلی عالی بود.
    هم از شما و هم از مادر دوستتون بابت توضیحات کاملی که ارائه کردید تشکر میکنم.
    پیروز باشید.

  3. امیر رضا رمضانی می‌گوید:

    سلام
    عین پستای قبلی عالی بود, ولی من فقد ماهی خوردم زیاد دنبال پاک کردنش نرفتم

  4. ali.gentleman می‌گوید:

    درود برشما واقعا خوب و کاربردی بود
    پاینده باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *