مهارت آشپزی برای نابینایان گام سوم

به نام خدایی که در همین نزدیکیست.

سلام و هزاران سلام تقدیم به اونهایی که تشنه یادگیری هستن و ما بهشون افتخار میکنیم که این صفحه رو هم به آموزشهایی میافزایند که باید یاد بگیرند.

قبل از این که وارد بحثمون بشیم اعیاد رو بهتون تبریک میگم و آرزو میکنم که همیشه تنتون سالم، دلتون شاد و لبتون خندون باشه. از خدا میخوام که به برکت این اعیاد خوبی، و سعادت و شادی رو برکت زندگیتون قرار بده انشا الله.

امروز اومدیم تا با هم یه گام دیگه برداریم و به هم کمک کنیم تا یه نکته دیگه رو یاد بگیریم.

راهی برای آسانتر پاک کردن حبوبات و شاید برنج:

همیشه بیناها رو میبینیم که ظرف حبوبات یا برنج رو جلو دستشون میذارن و آروم آروم مواد رو کنار میزنن و از لابلای اونا آشغالش رو در میارن و توی یه ظرف کوچیک میریزن… امروز من میخوام یه راه دیگه رو بگم که خودم استفاده میکنم هرچند کمی زمان میبره: من به جای اون ظرف کوچیک که برای آشغال هست یه ظرف بزرگ میارم که همه موادم توش جا بشه و شروع به پاک کردن حبوبات میکنم به این ترتیب که: به جای گرفتن آشغالها که باید با چشم ببینمشون و من اونا رو نمیبینم میام حبوباتم رو که خوب میشناسم دونه دونه از لابلای آشغالا در میارم و توی ظرفم میریزم اولش زیاد زیاد میریزم اما وقتی کم کم به آخرش میرسم میبینم که یه کم از موادم لابلای همه آشغالا جا میمونه و اونا رو هم دونه دونه در میارم تا به جایی میرسم که ته ظرف اولم جز آشغال چیزی نمیمونه…

برای پاک کردن برنج تجربه زیادی ندارم هرچند توی خونه از برنجهای محلی و نه برنجهای پاکستانی و هندی استفاده میکنیم، این یکی رو همیشه مامانم انجام دادن. نمیدونم واقعا میشه از این روش که برای پاک کردن حبوبات هست برای برنج هم استفاده کرد یا نه؟!… آخه برنج آشغالهایی داره که وقتی با دست لمسش میکنیم از همه جهتش شبیه برنجه و باهاش فرقی نداره.

حالا که درباره پاک کردن حرف زدیم بگم که: زرشک و گاهی اوقات کشمش هم از اون مواد غذایی هستند که نیاز به پاک کردن دارن، برای پاک کردنشون بازم از همون روش استفاده میکنم که حبوبات رو پاک میکردم… بجای این که آشغالهاشون رو بگیرم خود کشمش و زرشک رو دونه دونه میگیرم و از ناپاکیهاش جدا میکنم بعد هم اونا رو توی یه صافی کوچیک میشورم که گرد و غباری که داره هم شسته بشه…

حالا که حبوبات و زرشک و کشمشمون رو پاک کردیم بریم یه غذای ساده هم بخوریم که خستگیمون در بره…

طرز تهیه دال عدس:

قبلش بگم که این غذا رو از خوزستانیها یاد گرفتم… من که غذاهاشون رو خیلی دوست دارم آخه پر از ادویه و فلفلی هست که توی خونه به خودم اجازه نمیدن زیاد استفاده کنم و اگر مثلا الکی از دستم در بره و زیاد بریزم کلی باید به خاطرش سرزنش بشم آخه میدونن که عمدی بوده و از دستم در نرفته ههه.

  1. عدس قرمز رو با یه سیبزمینی میذاریم خوب بپزه.
  2. وقتی اونا در حال پختن هستن ما میاییم یه پیاز رو سرخ میکنیم و یه کم که سرخ شد بهش سیرمون رو هم اضافه میکنیم تا با هم حسابی سرخ بشن. در این حین زردچوبه و ادویه رو هم بهشون میزنیم.
  3. یه کم که گذشت و حسابی سرخ شدن یه گوجه رنده شده و یه قاشق رب گوجه رو هم بهشون اضافه میکنیم بازم میذاریم که اینا کمی با هم تفت بخورن.
  4. حالا که دیگه از سرخ شدنشون مطمئن شدیم آب تمر رو که حدود یک استکان هست بهش اضافه میکنیم و اونها رو روی عدس و سیبزمینی پخته شده مون میریزیم تا با اونها هم بپزن. توجه: (عدس آهن زیادی داره و برای جذبش باید توی غذایی که عدس داره کمی آبلیمو بریزیم) پس یه قاشق آبلیمو هم توی غذامون میریزیم و وقتی خوب پخت اونا رو با هم میکوبیم. بعدش هم غذای خوشمزه رو با نون یا برنج نوش جان میفرمایید.
  5. در پناه حق موفق و پیروز باشید.

درباره شفیعی

سلام شفیعی هستم فارغالتحصیل کارشناسی ارشد فلسفه و کلام اسلامی ساکن شهرستان ایوان استان ایلام.
این نوشته در دسته‌بندی نشده ارسال و , , , , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

16 دیدگاه دربارهٔ «مهارت آشپزی برای نابینایان گام سوم»

  1. سلام بر سرکار خانم شفیعی بزرگوار! انصافا کار شما جای تقدیر داره. مرسی که تجربیات خودتون رو در اختیار ما قرار میدید

  2. امیر رضا رمضانی می‌گوید:

    سلام
    منم همینجور اعیادو بهتون تبریک میگم
    و اما: مشکل منم همون پاک کردن برنجه
    در هر صورت نمیتونم پاکش کنم!, به هیچ عنوان
    نمیدونم چه جوری بیناها پیدا میکنن آشقالاشو

    • شفیعی می‌گوید:

      سلام بر آقای رمضانی ارجمند.
      از شما ممنونم و راجع برنج هم هنوز راهی پیدا نکردم و همچنین راجع به سبزیهای زرد… ببینید گاهی ما واقعا نمیتونیم توی یه جاهایی کاری انجام بدیم. این یه واقعیت هست هرچند برای هرچیزی تلاش میکنیم که راهشو بیابیم اما گاهی نیاز به چشم رو دیگه نمیتونیم نادیده بگیریم مثلا راجع به همون سبزیهای زرد که نوشتم… این سبزیها نه پلاسیده هستن که با دست مشخص باشن و نه کاملا سالمن که بشه ازشون استفاده کرد. اینجا جز یه چشم بینا چیزی نمیتونه تشخیصشون بده و ما هم چشم بینا رو نداریم… به هر حال من از دوستای خانه دارم بازم میپرسم اگر به نتیجه ای رسیدم حتما اینجا مینویسم. ممنون که میخونید و نظر میدید.
      سربلند و پیروز باشید.

  3. بهنام نصیری می‌گوید:

    سلام
    ممنون از شما خانم شفیعی
    واقعا جامع بود
    امیر جون
    ما پسرا نیمرومون رو بتونیم خوب درست کنیم هنر کردیم
    برنج پاک کردنمون پیش کش
    خدا نگه داره مامانا رو

    • شفیعی می‌گوید:

      سلام بر آقای نصیری بزرگوار
      خواهش میکنم نظر لطف شماست… تا هرچند بار دیگه هم لازم باشه مینویسم: فقط امیدوارم مفید واقع بشه.
      راستی راجع به جوابتون به آقای رمضانی: آقایون هم لازمه که آشپزی یاد بگیرن تا حد اقل گاهی اوقات خودشون نه گرسنه بمونن و نه مجبور باشن چیزی رو بخورن که تکراری باشه و ازش خوششون نیاد.
      آقای رمضانی هم قابل تحسین هستن که تلاش میکنن خودشون اضافه بر چیزایی که میدونن این مهارت رو هم یاد بگیرن که کاملا مستقل باشن.
      موفق و سربلند باشید.

  4. زهرا آيت می‌گوید:

    سلام.
    بازم از مطالب مفیدتون تشکر میکنم.
    فقط تا حالا نتونستم اسکایپتون رو پیدا کنم.
    ممنون میشم ایمیلم رو از مدیران سایت بپرسین آیدی اسکایپتون رو برام بفرستین یا هر راه دیگه ای که خودتون صلاح میدونین.

  5. yalda می‌گوید:

    هوهو شالامی
    منم منم بز بزک زنگوله پا . شکلک اخمالویی . نخیرمی خودم به تخناهی یلدا می باشم . هوم . میم . میمی .
    ویی گرسنم رفت . دستام خالی ندا . هیشی بح بح خومزه ندالم .شکلک چشمای اشک آلویی .
    میگما اووو دو قرن طول میکشه دونه دونه حبوباتو سوا کنیم که .
    اووووو مگه میشه دونه دونه برنج ها رو سوا کنیم . خدای من .
    یه آتو آشغالایی هست که وقتی ما برنج و حبوبات رو توی یه قابلمه پر از آب میخیسونیم . زحمت میکشنو خودشون به تنخایی یا با خانواده تشریف میارن سطح آب .
    اگر کمی دقت کنیم و دو سه باری بشوریم حبوبات رو توی انبوهی از آب . اون آشغالا سر میخورنو با آب میریزن دور .
    میگما نمیشه ذال عدس بشه . من دال دوش ندالم خو .
    یا مثلا کال عدس . قال عدس . سال عدس . مال عدس . خخخ .
    میگما سیرو نباید با پیاز سرخ کنیم ها . یعنی باید سرخ کنیم یعنی نباید سیر رو زیاد تفت بدیم چون تلخ میشه .
    دو تا چرخ که خورد ویژژژ باید از رو آتیش برش داریم .
    درسته هومی .
    من بلم امشب از این دال ذالا درست کنم بخولم . ام . چقدر خوشم میاد از این پست ها .
    مهارت های زندگی هولا هولا .
    منتظرم هاااا .
    میسی بیشتر ترترترتر

    • شفیعی می‌گوید:

      سلام یلدایی میگما خوبی آیا؟
      مرسی که اومدی. یلدایی ما به راهنماییهات نیاز داریم ها!
      راجع به دونه دونه پاک کردن حبوبات هم من که خودم گفتم زمان میبره… اما خب ما که نمیخوایم یه گونی رو یک جا پاک کنیم، هر دفعه شاید یه لیوان یا کمتر یا بیشتر مورد نیازمون باشه…
      برای تمیز کردن با آب هم پیشنهادت خیلی عالیه اما یه مشکل کوچولو داره اونم این که: سنگها سنگین هستن و در این مواقع تهنشین میشن و ما هم نمیدونیم این مقدار حبوباتمون سنگ ریزه داشته یا نه که در این صورت احتیاط کرده و همون مقدار رو دونه دونه پاک میکنیم هرچند که زمان میبره اما مارو مطمئن میکنه که مواد غذاییمون پاک هست و ترسی از ناخالصی نداریم.
      نوش جونت خانمی… خب تو اسمشو عوض کن و یه چی دیگه هم توش بریز که غذای ساختگی خودت بشه…خوشحال میشم بازم به اینجا سر بزنی و ما رو از راهنماییهات بهره مند کنی.
      سربلند و پیروز باشی.

  6. سیتا می‌گوید:

    سلام گلم. آفرین خوشم آمد روشهای جالبی گفته بودی
    امید که دوستانمون از این روشها استفاده کنند. راستش من که همون به مقداردیدنم اکتفا دارم. ولی واقعا خوشم آمد.
    این غذا رو هم منم از یک دوست کهکیلویه ای یاد گرفته بودم
    موفق باشین و سربلند.

پاسخ دادن به سید مجتبی مرتضوی لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *