سه روش برای تهیه چیپس خانگی سالم و خوشمزه!


- 755 بازدید

روش اول : سرخ کردن / روش دوم : پختن در فر / روش سوم : چیپس ماکروویوی که در ادامه هر ۳ روش رو براتون توضیح میدیم.

حتما می‌دانید که خوردن چیپس آن هم چیپس سرخ‌شده ضرر دارد. اما اگر بتوانید به صورت خانگی آن را تهیه کنید خیلی سود کرده‌اید.

در روش اول حداقل مطمئن هستید که روغن چندبار مصرف شده نیست و سالم است.
در روش دوم که بهترین روش هست مطمئن اید که روغن زیتون علاوه بر اینکه ضرر ندارد خاصیت هم دارد. سیب‌زمینی هم به خودی خود خاصیت دارد. اما به هر حال نشاسته هست و پر کالریست.
روش سوم نتیجهٔ خوبی می‌دهد اما زیاد با این روش چیپس درست نکنید. به‌ هر حال امواج ماکرو ضررهای خاص خود را دارد.

مواد مورد نیاز برای سرخ کردن (برای روش اول)
۲عدد سیب‌زمینی
۲ پیمانه روغن
۱و ۱/۲ قاشق غذاخوری نمک
فلفل سیاه یا قرمز به دلخواه

مواد مورد نیاز برای پختن در فر (روش دوم)
۴ عدد سیب‌زمینی
۱/۴ پیمانه کره نرم شده یا روغن زیتون
نمک به میزان لازم

مواد مورد نیاز برای ماکروویو (روش سوم)
سیبزمینی به اندازه دلخواه
نمک
روغن زیتون به دلخواه

روش اول

سیب‌زمینی ورقه‌ورقه کنید سعی کنید لایه‌ها ضخیم نباشد و برش‌ها باید نازک باشد. اگر با دستگاه ورقه کن این‌کار را انجام می‌دهید مراقب باشید. در یک ظرف آب نمک را اضافه کنید و سیب‌زمینی ها را برای نیم ساعت در آب غوطه ور کنید.

بعد از گذشت این مدت سیب‌زمینی ها را از آب بگیرید و آن‌ها را خشک کنید. روعن مناسب برای سرخ کردن را انتخاب کنید. ذرت، آفتاب گردان، بادام زمینی جز روغن های مناسب هست. خیلی از انتخاب ها به روغن زیتون برمی‌گردد چون جز روغن های با ترانس پایین است. سعی کنید سیب‌زمینی را در روغن فراوان سرخ کنید چون سالم‌ترین و بهترین راه در روشهای سرخ کردنی هست.

روغن را داغ کنید تا به دمای ١٧٠تا ١٩٠ درجه سانتی‌گراد برسد. اگر دماسنج مخصوص آشپزی دارید دمای روغن را چک کنید و اگر هم نه یک قاشق چوبی را به داخل روغن ببرید و صب کنید تا کنار چوب حباب ظاهر شود و در این لحظه روغن به دما کافی برسد. راه دیگر امتحان کردن دمای روغن یک تکه نان است. نان در دمای ۱۶۰ در عرض ٣٠ ثانیه و در دمای ۱۸۰ درجه بعد از ۱۵ ثانیه و در دمای ۱۸۰ در ۱۰ ثانیه طلایی می‌شود.

هنگامی که سیب‌زمینی ها شروع کردن به طلایی-قهوه‌ای شدن سریع آن‌ها را خارج کنید. اگر تمامی سیب‌زمینی ها را یکباره در داخل روغن بریزید دمای روغن به سرعت پایین می اید. در همان لحظه ای که چیپس ها را از روغن خارج کردید بر روی یه دستمال کاغذی قرار دهید. اگر دوست داری طعمی به آن بدهید در همان لحظه اضافه کنید مثلا فلفل یا کاری.
تمام شد به همین راحتی

روش دوم

فر را تا دمای ۲۶۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید.

سیب‌زمینی ها را ورقه کنید.
بعد از ورقه کردن یک دستمال کاغذی خشک بروی سیب‌زمینی ها قراردهید تا هر میزان آبی که بروی ورقه ها وجود دارد خشک شود.

سینی طبقه وسط فر را از فر خارج کنید و سیب‌زمینی هارا روی آن قراردهید سپس با یک قلم‌موی مخصوص آشپری روغن زیتون و یا کره نرم شده را بروی سیب‌زمینی ها بمالید.
سینی را دوباره داخل فر قراردهید و برای مدت ۲۰ تا ۱۵ دقیقه آن‌ها را بپزید صبر کنید تا لبه های سیب‌زمینی طلایی شود.
چیپس ها را از فر خارج کنید و بروی آن‌ها نمک دریا بپاشید.

روش سوم

سیب‌زمینی‌ها را نازک ورقه کنید و سپس در داخل آب قرار دهید تا نشاسته آن گرفته شود. اگر دوست دارید چیپس نمکی دورست کنید در داخل آب نمک دریا بریزید. بعد از گذشت نیم ساعت هرگونه رطوبت را از روی ورقه‌های سیب‌زمینی با دستمال کاغذی بگیرید حتی کمی بیشتر با دستمال به سیب‌زمینی‌ها فشار بیاورید.

آب یک دشمن جدی در این مرحله است پس هر چقدر می‌توانید قبل از اینکه پخت ماکروویوى را شروع کنید رطوبت و آب را بگیرید. در بشقاب سیب‌زمینی‌ها را بچینید و مطمئن شوید که ورقه‌های سیب‌زمینی بهم نچسبیده باشند در واقع از هم فاصله داشته باشدو سپس بروی آن‌ها یک دستمال کاغذی قرار دهید.

برای مدت ۳ دقیقه با بیشترین انرژی آن‌ها را بپزید سپس بیرون بیاورید و آن‌ها را به طرف دیگر برگردانید و دوباره ۳ دقیقه بپزید. اگر همچنان نپخته بود دوباره بپزید تا کامل خشک و ترد شود.چیپس‌ها باید وسطشان طلایی قهوه‌ای شود و سپس گیاه معطر و یا هر مزهٔ دیگری را که دوست دارید به آن اضافه کنید.

نوش جان 🙂

اولین کسی باشید که این پست رو میپسنده!

Print Friendly, PDF & Email



  • سعید پناهی

    درباره سعید پناهی

    با سلام. بنده سعید پناهی هستم. متولد 9 اسفند سال 1375. از علایقم میتونم بگم به اینترنت, مبایل, موزیک, بازیهای نابینایی,گوش کردن به رادیو و نمایش رادیویی و و و خعععععیلی چیزهای دیگه اشاره کنم. کلا با همه چی حال میکنم. رفیق بازم, و رفیقهای ثمیمی را بیشتر از داداشهای نداشتم, دوست دارم. زاده ی استان زنجانم و از 1 سالگی در کرج یا همون استان البرز زندگی میکنم. در حال تحصیل در مقتع کارشناسی علوم تربیتی هستم. عاشق مطالعه صفحات اینترنتی هستم. پیگیر اخبار علم و فناوری هستم. به علاوه که در اسکایپ هستم, تو واتساپ و تلگرام و اینستا هم هستم. خخخ. کلا مسنجر بازم. فکر کنم هدفم کلا از اندروید خریدن همین بوده. اردیبهشت 92 با ی n73 وارد دنیای نت شدم. و اون وقتها 3g و این حرفا نبود با gprs آهنگ دانلود میکردم. بعد توسط معرفی یکی از دوستانم با سایتهای نابینایی آشنا شدم. بعد مهر ماه بود که دیگه ماهور خریدم, باورتون نمیشه من تا مهر 92 هنوز صفحهخان فارسی نداشتم. با این که از سال 83 پای کامپیوتر بودم. میدونین چرا؟ چون اون وقتها نت نمیرفتم. بعد از مهر ماهم اسکایپ نصب کردم و کم کم همه را add کردم و با همه آشنا شدم. عاشق گفت و گو تو اسکایپ بصورت صوتی هستم. کمو بیش چت هم دوست دارم. بعد اوایل آذر ماه بود که تصمیم گرفتم ی سایت بزنم, اول چنتا بلاگ تست کردم, خوشم نیومد. بعد کم کم بسرم زد, برم رو وردپرس. بعد به کمک آقای سعید درفشیان اینجارو بنا کردیم. روز 17 آذر 1392 بود که اینجارو بنا کردیم. اون وقتها زیاد اینجا کسی نمیومد. بعد دوستان کم کم با اینجا آشنا شدن. و الان هم که دیگه ی خانواده ی بزرگ شدیم به نام, شب روشن. اینجا ی سریها بهم مدیر ارشد هم میگن. اما خودم قبول ندارم. ی نو گرداننده میشه اسممو گذاشت. بیخودی هندونه تو پاچمون میکنن ههه. من تقریبن 10 درصد بینایی دارم. و از خط بریل استفاده میکنم. فقط 5 سال ابتدایی را در مدرسه ی پویا مخصوص نابیناها و کم بیناها درس خوندم. بعدش دیگه بصورت تلفیقی در مدرسه ی عادی مشغول به تحصیل شدم. راستی یادم داشت میرفت, جهت تماس با من میتونین از راه های زیر استفاده کنین. ایمیل: saeedpanahi2200@gmail.com اسکایپ: saeed-panahi تلگرام: https://telegram.me/sp1000 اینستاگرام: https://www.instagram.com/saeed10055/ خوشباشید.
    این نوشته در آشپزی, آموزش ارسال و , , , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

    10 پاسخ به سه روش برای تهیه چیپس خانگی سالم و خوشمزه!

    1. ثنا می‌گوید:

      به به دلم خواست با سومی مخالفم ولی اون دو روش با روغن زیتون و طعم دار به ویژه دور همی عالی هست

    2. mamal aamrikayi mamal aamrikayi می‌گوید:

      یاد اون فیلم افتادم … به خانه برمیگردیم …. دادا آشپزیت رو سر ظهر انجام بده که بچبسه . ننداز آخر شبی … بعدش قرار بود که واسه ما صفحه درست کنی و بگی که چیکاار باید کرد . من همه راه هایی که گفته بودی رو رفتم ولی جواب نداد خودتم دیدید . مشتی ما هزار حرف داریم واسه دوستان ولی شما داری گفتگوی خانواده انجام میدی . چه جوریاس جواب پیام اسکایپ رو ندادی . تقصیر خود ماس که زیادی ارزش قایل شدیم واسه دیگران . تعریف نمیکنم از خودم ماهم واسه خودمون کلی برو بیا داریم که شماها بخواین جواب سوال مارو ندین . حال نکردم دیگه از این سایت . دیگه پیام میام ندارم … ما که رفتیم … نیم کیلو باش ولی مرد باش . در پناه حق

    3. mamal aamrikayi mamal aamrikayi می‌گوید:

      ای کاش خدا از خوشگلیمون میزد میداد به رومون . داداش گل من که هم هم بهت پیام دادم هم به گوشیت و هم به اسکایپت .. بعدشم به اسکایپت زنگ زدم که زنگ خوردی ولی نجوابیدی . بنظرت اگه تو اسکایپ جواب میدادی من تو جمع میگفتم ….. آره داداشم هنوز جواب ندادی …. بعدش من خواستم یه گروه باشیم که در کنار هم . هر کس به طریقی به هم دیگه خدمت کنه . ولی روی سرد بعضیها رو که میبینم نظرم عوض میشه . بگذریم . . فعلا که حرفم فقط با خودت بود که مسیله منو به سرانجام نرسوندی … نگو بیا اسکایپ . اومدم نبودی .. راستشو بگو کجا رفته بودی …. در پناه حق … ولی دوس داشتم کنار هم باشیم .

    4. mamal.aamrikayi می‌گوید:

      روشندلان دعوا کنند ابلحان باور کنند … خوبی کاکو کرجی …… دادا جون هر چی مرد دیروز هم همین کارارو انجام دادم ولی نمیشد ولی الان رفتم شد .. دادا دمت گرم غمت کم … الان گفت که شناسایی شدی … ولی به چه شکل میشه گذاشت رو فردا زحمتشو بکش … .. در پناه حق سعید پناهی .

    5. ابوالفضل سعیدیفر می‌گوید:

      سلام سعید منم با سومی مخالفم ولی کلا جالب بود چون معمولا از بیرون که چیپس میگیریم به صرفه در نمیاد تازه تهش هم بعضیاش سوخته.
      البته چیپس حصیری باز بهتره به نظر من.
      باز هم بابت اطلاعات مفیدی که دادی تشکر میکنم.

    پاسخ دهید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Question   Razz  Sad   Evil  Exclaim  Smile  Redface  Biggrin  Surprised  Eek   Confused   Cool  LOL   Mad   Twisted  Rolleyes   Wink  Idea  Arrow  Neutral  Cry   Mr. Green