غذاها و نوشیدنیهای مفید برای پیشگیری از بیماری آلزایمر


- 181 بازدید

بنام خدایی که انسان را با تمام پیچیدگیهایش خلق کرد و آنرا اشرف مخلوقات قرار داد.

مقدمه

سلام, سلام و درود بیپایان خدمت شما دوستان خودم در
شب روشن
امید که هرکجا هستید سالم و سلامت باشید.
دوستان, یکی از بیماریهای شایع خصوصاً در بین سالمندان, بیماری
•آلزایمر
یا
•زوال عقل
یا اصطلاحاً
•دِمانس
هست.
این بیماری چنانچه در ادامه مطلب خواهید خواند ناشی از عوامل متعددی هست که خیلی از این عوامل بنظر میرسه قابل پیشگیری هستند.
البته اینطوری که من در جایی شنیدم بعد از وقوع این بیماری داروهایی که پزشک برای بیمار مبتلا به آلزایمر تجویز میکنه, یا اصطلاحاً درمان دارویی ای رو که براش انجام میده, فقط نقش کنترلی دارند و نمیتونند این بیماری رو از بین ببرند, به عبارتی, فقط داروها میتونند کمک کنند تا این بیماری دیگه بیش از این حدی که بیمار درش هست تشدید نشه.
بنابر این بنظر میرسه در وهله اول چه خوبه که با رعایت نکات لازم از این بیماری پیشگیری به عمل بیاد, یا حداقل زمان ابتلا به این بیماری رو تا حد امکان به تأخیر انداخت, و در وهله بعد اگه خدای نکرده عزیزی به آلزایمر مبتلا شد, قبل از رسیدن به مراحل شدیدتر در اسرع وقت به پزشک متخصص اعصاب و روان مراجعه کنه تا درمانهای لازم براش انجام بشه تا خدای ناکرده روند بیماری تشدید نشه.
بنابر این, از آنجایی که ماها در نبود بینایی خودمون بیشترین بهره و استفاده رو از حواس دیگرمون داریم, و باز هم به مراتب قوه عقل و تفکر از مهمترین حسی هست که در کنار دیگر حواس میتونه به ما نابینایان در درک هرچه بهتر محیط و موفقیت در عرصه روابط اجتماعی کمک شایانی کنه, بنده تصمیم گرفتم به عنوان نمونه ای کوچک در بحث آلزایمر, در مطلبی که تقدیم شما میشه, به معرفی مواد غذایی و نوشیدنی هایی که میتونه نقش پیشگیری از ابتلا به آلزایمر رو داشته باشند اشاره کنم.
امید که مفید فایده باشه.

بیماری آلزایمر چیست؟

بیماری آلزایمر یا زوال عقل, شایع‌ترین علت دِمانس در افراد ۶۵ سال به بالا است. طبق گزارش آکادمی (انجمن) آلزایمر بیش از ۳/۵ میلیون نفر آمریکایی از این بیماری رنج می‌برند و هر ۷۰ ثانیه
یک نفر به آلزایمر مبتلا می‌گردد! در حالی که گمان می‌رود آلزایمر یا دیگر اشکال دِمانس از اثرات جانبی اجتناب ناپذیر پیری باشند، اما برخی تحقیقات نشان می‌دهند
که ملاحظات غذایی ممکن است به محافظت از بدن در برابر زوال عقل و حتی جلوگیری از بیماری‌های زایل کننده مغز کمک کنند.
چون دِمانس با التهاب طولانی مدت رابطه دارد، مواد غذایی که اثرات ضد التهابی طولانی مدت دارند هنگامی که به
رژیم غذایی
فرد اضافه می‌گردند ممکن است اختلالات حاصل از پیری را به تأخیر بیندازند.
این بیماری مزمن عصبی، معمولا به آرامی شروع می شود و به مرور زمان بدتر می شود. علائم اولیه آن می تواند از دست دادن حافظه و مشکل در تفکر کردن باشد.
با پیشرفت بیماری، علائم می تواند مشکلاتی در زبان، نوسانات خلقی، از دست دادن انگیزه، مدیریت در مراقبت از خود و مسائل رفتاری ایجاد کند.
علت دقیق بیماری آلزایمر شناخته شده نیست. با این حال، در حدود ۷۰ درصد از موارد به ژنتیک مربوط می شود. دیگر عوامل خطر عبارتند از:
• سابقه آسیب به سر
• افسردگی
• فشار خون بالا
اگر شما در معرض خطر بالای ابتلا به آلزایمر هستید، رعایت برخی از نکات کلیدی در رژیم غذایی می تواند به کاهش خطر ابتلا کمک زیادی کند. در واقع، بسیاری از مواد
غذایی می تواند سلامت شناختی را بهبود بخشد و خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهند.

غذاهایی که نقش پیشگیری از آلزایمر را دارند کدامند؟

در ادامه برخی از مواد غذایی را که میتواند در پیشگیری از دِمانس یا زوال عقل مؤثر باشد معرفی میکنیم:

  1. شـکـلات تـلـخ: تحقیقات صورت گرفته توسط محققان نشان داد که فلاوونوئید موجود در کاکائو جریان خون را به طرف مغز افزایش می‌دهد و ممکن است از بدن در برابر حالاتی که منجر به
    کاهش جریان خون مغز می‌گردند (مثل دِمانس و سکته مغزی) محافظت کند. برای استفاده از بیشترین خواص، شکلات با میزان شکر کم و محتوی کاکائوی بالا خریداری کنید.
    در هر حال با این که کاکائو غنی از ترکیبات سودمند است، اما مقدار چربی‌های اشباع آن بالا می‌باشد و در بسیاری از مواقع همراه با مواد پر چربی نظیر خامه در
    دسرها استفاده می‌گردد، بنابراین بهترین راه این است که شکلات تلخ را به عنوان یک وعده کوچک یک بار در هفته استفاده کنید
    علاوه بر شکلات، فلاوونوئیدها تقریباً در همه میوه‌ها، سبزیجات، گیاهان و ادویه‌جات یافت می‌گردند. یک قانون خوب این است که هر چه میوه یا سبزی رنگی‌تر باشد
    میزان فلاوونوئید آن بالاتر است.

  2. ماهی سـالـمون: طبق مطالعات انجام گرفته، افرادی که به طور متوسط ۳ وعده غذایی ماهی روغنی در هفته مصرف می‌کردند، تقریباً ۵۰ درصد کمتر از دیگران در معرض ابتلا به بیماری‌های
    آلزایمر و دِمانس قرار گرفتند. این افراد به طور قابل ملاحظه‌ای میزان اسیدهای چرب امگا-۳ خونشان بیشتر از کسانی بود که ماهی کمتری مصرف کرده بودند.
    سالمون منبع غنی
    اسیدهای چرب ضروری امگا-۳
    و نیز دیگر مواد غذایی مهم مثل ویتامین D و ویتامین B12 است که به جلوگیری از برخی اختلالات عصبی کمک می‌کنند.
    استفاده از حداقل ۲ یا ۳ وعده ماهی روغنی در هفته به تأمین ترکیبات ضدالتهاب کمک می‌کند.ماهی کولی و
    ساردین نیز منابع خوب اسیدهای چرب امگا-۳ هستند.
    برای افرادی که ماهی نمی‌خورند، گردو، دانه کتان و سبزیجات برگ‌دار تیره رنگ منابع غنی امگا- ۳ گیاهی و اسید آلفالینولنیک (ALA) هستند، اما آن‌ها کمبود اسید
    ایکوزاپنتانوئیک (EPA) و اسید دکوزاهگزانوئیک (DHA) دارند که دو امگا -۳ عمده به حساب می‌آیند.
    با اینکه ALA به صورت خودکار توسط بدن به EPA و DHA تبدیل می‌شود، اما در واقعیت سرعت این تبدیل بسیار پایین است (تقریباً ۱ تا ۲ درصد) و اگر جذب امگا-۶ شما
    بالا باشد، این میزان بسیار کاهش می‌یابد، بنابراین صرفاً اتکا کردن به گردو، دانه کتان و سبزیجات تیره برگ‌دار ممکن است مقدار کافی اسیدهای چرب امگا-۳ بدن
    شما را تأمین نکند.

  3. زردچوبه: به نظر می‌رسد پلاک‌های تجمع یافته در مغز به گسترش یافتن زوال سلول‌های مغزی کمک کنند و منجر به بیماری آلزایمر شوند.یک مطالعه نشان داد کورکومین موجود در
    زردچوبه ماده مؤثری است که پلاک‌های مغزی را از بین می‌برد.
    زردچوبه به عنوان یک غذای ضدالتهاب عالی از قدیم استفاده می‌شده است و به طور معمول به عنوان یک چاشنی و ادویه در غذاها استفاده می‌گردد. در کشورهایی که از
    ادویه کاری (حاوی زردچوبه) به طور متداول استفاده می‌کنند میزان کمتری گزارش ابتلا به دِمانس دیده شده است. این ادویه ارزان‌قیمت و فراوان را حداقل یک بار در
    هفته به غذای خود اضافه کنید تا میزان التهاب کاهش یابد و دِمانس به وجود نیاید.

  4. زنجبیل: زنجبیل نیز مانند زردچوبه دارای خواص ضد التهابی مشابه است. با اینکه تحقیقات انجام گرفته بر روی اثر زنجفیل بر فعالیت مغز محدود است، اما توانایی زنجبیل در
    کاهش التهاب ممکن است به طور غیرمستقیم برخی اثرات جلوگیری کننده از دِمانس را داشته باشد.

  5. سیب: امروزه برای خوردن یک سیب در روز بیش از یک دلیل وجود دارد. در تحقیقات صورت گرفته، نشان داده شده کوئرستین که به مقدار فراوان در پوست سیب وجود دارد، از مغز
    در برابر آسیب‌های همراه بیماری آلزایمر و دیگر ناهنجاری‌های عصبی محافظت می‌کند. دیگر مطالعات نیز نشان داده‌اند که خوردن سیب ممکن است به کاهش خطر ابتلا به
    سرطان کمک کند.

  6. گردو: تحقیقات صورت گرفته در مورد پیری نشان داد که یک رژیم غذایی متعادل حاوی گردو به ارتقای مهارت‌های عملی و ذهنی در افراد پیرتر کمک می‌کند. کارشناسان معتقدند
    که ترکیب پلی‌فنول‌ها، اسیدهای چرب امگا-۳ و دیگر مواد فعال‌کننده زیستی که در گردو وجود دارد، مسئول انجام گرفتن این اثر مفید است، اما مصرف مقدار بیشتر از
    آن الزاماً خوب نیست. این ممکن است به دلیل میزان بالای امگا- ۶ در گردو باشد.
    با اینکه گردو سرشار از اسید آلفالینولنیک است، اما میزان اسید لینولئیک آن که یک اسید چرب ضروری امگا-۶ محسوب می‌گردد بیشتر است. اسید لینولئیک می‌تواند در
    بدن منجر به تولید ترکیبات التهابی بیشتر و تولید اسیدهای چرب ضد التهابی امگا- ۳ کمتر گردد و این زمانی است که نسبت امگا-۶ به امگا-۳ از میزان تعادل خارج شود.
    با اینکه مکانیسم دقیق چگونگی عملکرد گردو در ارتقای عملکرد ذهنی نا‌شناخته است، اما اکثر پزشکان و متخصصان تغذیه خوردن خشکبار را توصیه می‌کنند، بنابراین در
    خوردن مقدار مناسب گردو تعلل نکنید.

  7. آجیل: هر روز از خوردن یک مشت آجیل مخلوط، میوه‌های خشک شده (برگه‌ها، کشمش و توت خشک) و مغزهایی مثل فندق، گردو و پسته لذت ببرید تا هر روز طیفی از مواد مغذی ارتقادهنده
    سلامت را به دست آورده باشید.

  8. چای سبز: چای سبز غنی از نوعی فلاوونوئید است که به نام کاتچین خوانده می‌شود. مطالعات بسیاری به خواص سلامتی و مفید چای سبز از جمله به توانایی آن در کاهش خطر ابتلا به سرطان
    و نیز بیماری‌های عصبی برگشت‌پذیر دست یافته‌اند.توانایی چای سبز در حفظ وزن و کنترل آن نیز این ماده غذایی را به یک گزینه محبوب در بسیاری از رژیم‌های غذایی
    ارتقادهنده سلامتی تبدیل کرده است.

  9. مارچوبه: در تحقیقی نشان داده شد در افرادی که کمبود فولات دارند احتمال گسترش دِمانس ۵/۳ برابر بیشتر است. برای اینکه از دریافت کافی فولات اطمینان حاصل کنید از مارچوبه به عنوان یک افزودنی متناوب در غذای خود استفاده کنید، چون یک فنجان مارچوبه مقداری از نیاز روزانه شما به فولات را تأمین می‌کند.
    دیگر منابع عالی فولات عبارتند از مرکبات، حبوبات (توجه نمایید که برای حداکثر دریافت مواد مغذی و جذب آن توسط بدن، بهتر است حبوبات به صورت جوانه باشند)،

  10. کلم بوروکلی: کلم منبع غنی از فولات و آنتی اکسیدان ویتامین C است. هر دو این مواد نقش کلیدی در عملکرد مغز بازی می کنند.
    مطالعه ۲۰۱۲ مجله بیماری آلزایمر گزارش می دهد که بالا نگه داشتن سطح ویتامین C در حد سالم می تواند از بدن در برابر زوال شناختی مرتبط با سن و بیماری آلزایمر
    محافظت کند.
    کلم بروکلی همچنین شامل فولات و کاروتنوئیدها است که سطح هموسیستئین و اسید آمینه های مرتبط با اختلال شناختی را کاهش می دهد.
    علاوه بر این، چندین ویتامین B که نقش کلیدی در بهبود استقامت ذهنی و حافظه بازی می کنند در این سبزی یافت می شود. کلم بروکلی می تواند اثرات خستگی روانی و
    افسردگی را کاهش دهد.
    خوردن ۱ فنجان کلم بروکلی دو یا سه بار در هفته می تواند شانس شما را برای ابتلا به زوال عقل و آلزایمر در سن بالا کاهش دهد.

  11. انواع گیلاس: دانشمندان دریافته‌اند که ترکیبات آنتی‌اکسیدان و آنتوسیانین‌ها که به گیلاس رنگ قرمز شفافی می‌بخشند، خواص ضد التهابی دارند، اما فاقد هرگونه اثر جانبی احتمالی هستند. داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی (NSAID ها) می‌توانند اثرات معکوسی ایجاد کنند که برخی از آن‌ها عبارتند از خونریزی معده و حمله قلبی، اما گیلاس آن طور که داروهای صنعتی موجب تحریک معده می‌شوند معده را تحریک نمی‌کند و حاوی ترکیباتی است که از به هم چسبیدن پلاکت‌ها در خون جلوگیری می‌کنند.
    گیلاس‌ها و میوه‌هایی مانند خانواده توت‌ها مثل تمشک و توت‌فرنگی همگی حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد ضدالتهاب هستند که به کاهش التهابات مغزی و فشار اکسیداتیو
    مغز کمک می‌کنند. التهابات مغز و فشار اکسیداتیو آن هر دو با دِمانس و آلزایمر همراه می‌باشند.

  12. میوههای خانواده توت: انواع توت ها: زغال اخته، تمشک، توت فرنگی و سایر میوه های خانواده توت، دارای غلظت بالایی از آنتی اکسیدان ها هستند که ثابت شده برای افزایش قدرت مغز و مبارزه
    با رادیکال های آزاد مضر، مفیدند. از آنجا که بدن انسان خود قادر به تولید آنتی اکسیدان نیست، ضروری است از طریق مواد غذایی و یا مکمل ها دریافت شود.

  13. روغن زیتون: از آنجا که داشتن مغز سالم الهام گرفته از قلب سالم است، مصرف غذاهایی که به حال قلب مفیدند، می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را نیز در دوران کهولت
    کاهش دهد. مصرف رژیم غذایی مدیترانه ای که سرشار از روغن زیتون است، توصیه می شود. روغن زیتون حاوی آنتی اکسیدان هایی برای بهبود یادگیری و افزایش حافظه است.

  14. سبزیجات برگ دار: این سبزیجات به شدت با کاهش سطح ابتلا به زوال شناختی ارتباط دارند. کلم پیچ و اسفناج سردسته این سبزیجات هستند و هر دو سرشار از ویتامین
    های گروه ب بخصوص ویتامین ب ۶٫ ویتامین های گروه ب قادر به کوچک کردن ناحیه ای از مغز هستند که مرتبط با بیماری آلزایمر است. کلم پیچ حاوی فلاونوئیدها، ویتامین
    کا و دیگر خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است.

  15. شربت افرا: استفاده از شیره درخت افرا در حفاظت از سلول ها مغز از آسیب نقش مهمی دارد. ضمن این که عنصر کلیدی برای حفظ عملکرد درست مغز دارد.
  16. چغندر: این سبزی قدرتمند نیز حاوی نیترات ها برای افزایش جریان خون به مغز است. ضمن این چرخه اکسیژن را در بدن بهبود می بخشد و به حفظ عملکرد مغز کمک می کند.
    نیترات باعث گشادکردن رگ های خونی می شود. اضافه کردن آب چغندر به رژیم غذایی یک راه قدرتمند برای مبارزه با بیماری های شناختی بخصوص آلزایمر است.

  17. اسیدهای چرب امگا ۳: بسیاری از تحقیقات، بیانگر ارتباط بین رژیم غذایی حاوی میزان بالایی ماهی و اسیدهای چرب امگا-۳ و کاهش پیشرفت آلزایمر بوده‌اند. 
  18. ویتامین‌های گروه B: سطح بالای هموسیستئین در خون با خطر زوال عقل در ارتباط است. تحقیقات نشان داده‌اند که افزایش مصرف فولات و ویتامین‌های B6 و B12، با از بین بردن هموسیستئین
    در ارتباط می‌باشد که می‌تواند از بروز آلزایمر پیشگیری کند. 

  19. رژیم غذایی مدیترانه‌ای: اخیراً مطالعاتی توسط محققان بخش مغز و اعصاب در مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا در نیویورک انجام‌شده که در مورد رژیم‌های غذایی معمولی مردم کشورهای اطراف مدیترانه
    می‌باشد. رژیم غذایی مدیترانه‌ای شامل انواع میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات، ماهی، روغن زیتون، برخی فرآورده‌های لبنی، و گوشت و مرغ آن هم به میزان کم می‌باشد. 
    اگرچه مطالعات بیشتری نیاز است، اما نتایج این مطالعات، بیانگر کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و کاهش مرگ‌ومیر این بیماران بوده است.با این گفته‌ها، طبق تحقیقاتی
    که در زمینه آلزایمر انجام‌شده، بسیاری از محققان بر این باور هستند که افراد باید شیوه مناسب و سالمی را برای زندگی خود اتخاذ کنند، به این ترتیب که مثلاً
    غذاهای حاوی اسیدهای چرب اشباع‌شده را بسیار کاهش دهند و بیشتر از آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌های گروه B استفاده نمایند. 

  20. آنتی‌اکسیدان‌ها: مطالعات نشان داده‌اند که رادیکال‌های آزاد مولکول‌های ناپایداری هستند که باعث پیری زودرس می‌شوند و سلول‌های بدن را از بین می‌برند. برای کاهش تماس با رادیکال‌های
    آزاد، کمتر در برابر آلاینده‌های زیست‌محیطی قرار بگیرید و سیگار نکشید. 
    به هر حال، رادیکال‌های آزاد محصول سوخت و ساز بدن هستند، اتفاقی که در هر دقیقه از روز رخ می‌دهد. از آنجایی که از بین بردن رادیکال‌های آزاد به طور کامل غیرممکن
    است، مصرف غذاهای حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها، مثل ویتامین E، ویتامین C، بتاکاروتن و فلاوونوییدها، می‌تواند کمک کند.غذاهایی که دارای آنتی‌اکسیدان‌های زیادی هستند،
    عبارتند از توت‌ها، سبزیجات با برگ سبز تیره و سبزیجات نارنجی رنگ، آجیل‌ها و لوبیاها. 

  21. بادام: بادام یکی دیگر از مواد غذایی مفید در پیشگیری از آلزایمر می باشد . پوست بادام حاوی ویتامین E می باشد که این ویتامین نیز به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی
    که دارد می تواند در درمان و پیشگیری آلزایمر موثر باشد .

  22. اسید فولیک: طی تحقیقاتی مشخص شده که میزان اسید فولیک در خون افراد مبتلا به آلزایمر پایین است. مصرف کم سبزیجات سبز رنگ موجب افت اسید فولیک خون و بروز لخته های خونی
    در مویرگ های مغزو آسیب به بافت مغز می شود که فراموشی را در پی دارد . سبزیجات برگی شکل و غلات کامل ، منابع غنی اسید فولیک هستند .

  23. لوبیای سویا: سازمان بهداشت جهانی سویا را ” سلطان لسیتین ” معرفی کرده است . زیرا کیفیت لسیتین گرفته شده از سویا از سایر ترکیبات بهتر و بالاتر است . لسیتین یک لغت یونانی
    و به معنای زرده تخم مرغ است و علت نام گذاری آن ، وجود میزان فراوان لسیتین در زرده تخم مرغ و همچنین کشف این ماده برای اولین بار در زرده تخم مرغ بوده است
    . تمامی اعضاء و اندام های بدن برای انجام اعمال خود به انرژی نیاز دارند . مغز نیز از این مسئله مستثنی نیست . مغز برای انجام فعالیت های طبیعی خود به استیل
    کولین نیاز دارد که منشا آن از لسیتین می باشد . وقتی لسیتین از طریق غذا دریافت می شود طی مراحل جذب و هضم به کبد وارد شده ، شکسته و کولین که جزئی از ساختمان
    لسیتین است از آن جدا می شود که از این کولین آزاد شده بسیاری از مواد حیاتی وضروری بدن ساخته خواهد شد .
    یکی از نقش های مهم کولین در ساختن استیل کولین است . استیل کولین اهمیت بسیاری برای فعالیت مغز و مرکز حافظه دارد و با بودن استیل کولین ، مغز و مرکز حافظه
    توانایی ضبط و نگهداری صحبت ها ، نوشته ها و دیده ها را خواهند داشت و تا زمانی که این ماده حیاتی یعنی استیل کولین ساخته شده از لسیتین به اندازه کافی به مغز
    برسد ما دچار فراموشی نمی شویم و بر عکس در اثر کاهش مقدار استیل کولین به دنبال کمبود لسیتین ، حتی به مدت کوتاه ، قدرت حافظه کاهش یافته و فرد قدرت حفظ صحبت
    ها و دیده ها را از دست خواهد داد و یا مطالب   و مسائل جدید را به سختی به خاطر
    می سپارد . فراموشی یا به علت نرسیدن مواد لازم و مغذی به مغز و یا به علت وجود امراض و حوادث خاص در انسان ایجاد می شود . در سنین بالا ، افزایش سن ، انسان
    را به سمت کاهش حافظه پیش می برد ، ولی باید توجه داشت که اگر در دوران جوانی ذخیره کافی از لسیتین برای خود فراهم کرده باشیم ، بسیار کمتر از دیگران دچار معضل
    کاهش حافظه خواهیم شد . پس بیایید از همین حالا به فکر ذخیره سازی و فراهم کردن توشه ی مغز برای زمان پیری باشیم .       

  24. بلوبری: بلوبری با آنتی اکسیدان هایی که دارد می تواند مغز را از آسیب رادیکال های آزاد محافظت کند. این میوه در برابر تاثیر ترکیبات مضر آهن که می تواند به ابتلا به بیماری های دژنراتیو مانند آلزایمر، ام اس و پارکینسون
    کمک کنند، از بدن محافظت می کند.
    مواد شیمیایی گیاهی، مانند آنتوسیانین و پروآنتوسیانیدین در بلوبری خواص محافظت نورونی دارد.
    مطالعه منتشر شده در سال ۲۰۱۰ در مجله Agricultural and Food Chemistry نشان می دهد که مصرف مکمل بلوبری در میان مدت، اقدامی بالقوه و پیشگیرانه برای ابتلای
    مکانیزم عصبی به اختلالات مختلف می باشد.
    پس از آن، یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ توسط دانشگاه سینسیناتی انجام شد که در آن پژوهشگران گزارش دادند که بلوبری می تواند سلاح دیگری برای جنگ علیه بیماری آلزایمر
    باشد. این مطالعه نشان می دهد که آنتی اکسیدان ها در انواع توت ها می تواند به جلوگیری از اثرات مخرب این بیماری کمک کند.

  25. کلم پیچ و دیگر سبزیجات برگ سبز: سبزیجات برگ سبز مانند کلم به حفظ توانایی های ذهنی، جلوگیری از کاهش شناختی و کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر کمک کند.
    کلم یک منبع غذایی غنی از ویتامین B12 می باشد، که برای سلامت شناختی مهم است.
    مطالعه ای در سال ۲۰۱۳ در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم (Proceedings of the National Academy of Sciences) منتشر شده که نشان می دهد که مکمل ویتامین B قادر
    به کم کردن سرعت کوچک شدن ناحیه ای از مغز که مرتبط با بیماری آلزایمر است، می باشد.
    همچنین، ویتامین K در کلم پیچ و دیگر سبزیجات برگ دار سبز با سلامت روان مرتبط است.
    مطالعه سال ۲۰۱۵ که توسط محققان مرکز پزشکی دانشگاه راش انجام شد گزارش می دهد که اضافه کردن کلم پیچ، اسفناج و گیاه خردل به رژیم غذایی، می تواند زوال شناختی
    را آهسته کند. خوردن مقدار کمی از کلم یا سایر سبزیجات برگ دار در طول روز می تواند در دفع آلزایمر مفید باشد.

  26. دارچین: دارچین یکی از ادویه های محبوب است که می تواند به شکستن پلاک مغز و کاهش التهاب مغز کمک کند. التهاب و پلاک در مغز می تواند مشکلات مربوط به حافظه مانند بیماری
    آلزایمر ایجاد کند.
    دارچین در پیشگیری و به تأخیر انداختن علائم آلزایمر، با تسهیل جریان خون بهتر به مغز موثر است.
    حتی استنشاق عطر آن نیز می تواند پردازش شناختی را افزایش دهد و عملکرد مغز در بخش توجه، حافظه مجازی شناختی و حافظه بصری حرکتی را بهبود می بخشد.
    یک مطالعه در سال ۲۰۰۹ در مجله Alzheimer’s Disease منتشر شده که در آن گزارش داده شده است که عصاره دارچین مانع از تجمع tau و شکل گیری تارهای که دو علامت
    مشخصه بیماری آلزایمر است، می شود.
    مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۱ در مجله PLoS ONE گزارش داد که عصاره دارچین به صورت خوراکی بتا آمیلوئید را کاهش داده و اختلال شناختی در بیماری آلزایمر را در مدل
    های حیوانی تصحیح می کند. تحقیقات بیشتر در مورد انسان مورد نیاز است.
    نوشیدن یک فنجان چای دارچین در روز و استفاده از پودر دارچین بر روی نان تست، غلات، بلغور جو دوسر، محصولات پخته شده و سالاد میوه می تواند در پیشگیری از بیماری
    آلزایمر مفید باشد.

  27. روغن نارگیل: درست مثل روغن زیتون، روغن نارگیل نیز در کاهش خطر زوال عقل و جلوگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر مفید است.
    تری گلیسیرید با زنجیره متوسط در سطح خون با مصرف نارگیل افزایش یافته و به عنوان سوخت جایگزین مغز عمل می کنند. این بهبود سوخت باعث بهبود عملکرد شناختی میشود.
    مطالعه ای در سال ۲۰۱۴ در مجله بیماری
    آلزایمر
    گزارش داد که روغن نارگیل اثرات بتا آمیلوئید در نورونها را کاهش می دهد. بتا آمیلوئید پپتید با بیماری های عصبی همراه است.
    مصرف ۱ قاشق غذا خوری روغن نارگیل بکر به صورت روزانه موجب بهبود عملکرد شناختی و حافظه در همه افراد، از جمله سالمندان می شود.

  28. قهوه و آلزایمر: قهوه در ابتدا به علت اثرش بر روی گوارش به عنوان دانه‌ی دارویی استفاده می‌شده.خواص کافئین در قرن ۱۱ میلادی توسط ابن سینا بیان شده بود و بعد از آن در سال
    ۱۹۵۸ یک گیاه‌شناس و پزشک ایتالیائی به نام آلپن طی‌ یک سفری به مصر تحقیقاتی‌ بر روی قهوه انجام داد.طی‌ سال‌های ۱۷۵۱ ۱۷۷۲ یک دایره معارف توسط دیدرت و آلمبرت
    نوشته شد که در آن‌ خواص کافئین در ابتدا با بیماری میگرن و چاقی بیان شده‌بود.
    کافئین برای اولین بار در سال ۱۸۲۰ از قهوه استخراج شد ،کافئین اصلی‌‌ترین ماده روان‌گردان در قهوه است و در میان مواد محرک بیشترین مصرف را در جهان به خود اختصاص
    داده است،در جدول زیر میزان کافئین هر یک از انواع قهوه در یک فنجان از آن‌ یعنی‌ (۱۵۰ میلی‌‌لیتر) نوشته‌شده: 

    نوع قهوه

    مقدار کافئین موجود بر حسب میلیگرم

    Arabia

    ۵۰-۱۲۰ mg                                 

        Robusta 

     ۱۰۰-۲۵۰ mg

      Filtered coffee 

     ۵۰-۱۷۵ mg                                             

      Espresso 

     ۴۰-۱۱۰ mg

     Decaffeinated coffee

     ۱-۶ mg 

    کافئین محرک سیستم اعصاب مرکزی است و رایج‌ترین مخدر در دنیاست که ۹۰% مردم از آن استفاده می‌کنند.کافئین به صورت طبیعی در دانه‌های شکلات و برگ‌های چای وجود
    دارد.بیشترین اثرات آن‌ تقریبا تا یک ساعت پس از مصرف آن احساس می‌شود و بعضی‌ از اثرات۴ تا ۶ ساعت باقی‌ می‌ماند.
    کافئین باعث ترشح اسید معده می‌شود،باعث افزایش سوخت نورون‌ها در مغز می‌شود که این نیز باعث ارسال پیام به غدّه هیپوفیز شده و سبب آزاد شدن آدرنالین و هم چنین
    افزایش سطح دِپامین می‌شود.
    این پیش فرض که قهوه و کافئین ممکن است یک راه درمانی و پیشگیرانه مطمئن و در دسترس باشد مورد بررسی‌ محققان قرار گرفته است.آنها در بسیاری از علوم مرتبط به
    این باور رسیده‌اند که مصرف کافئین برای بزرگسالان اعم از پیر و جوان با عملکرد شناختی‌ بهتر مغز ارتباط مستقیم دارد و این پردازش اطلاعات همان قدر که در جوانان
    موثر است که در پیر‌ها .
    در جهان هر ۷ ثانیه یک نفر به این بیماری مبتلا می‌شود،آمار مبتلایان به آلزایمر در ایران ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار نفر است.این بیماری یک بیماری مزمن و از بین برندهٔ
    سلول‌های مغزی است که به اختلال شناختی‌ در افراد منجر می‌شود.فرد مبتلا در شناخت افراد،زمان و مکان دچار اختلال می‌شود، حافظهٔ اخیرش از کار می‌افتد.بافت مغز
    کاهش می‌یابد و بطن‌ها (محل جمع شدن مایع نخاعی)بزرگتر می‌شوند.
    از دیگرعلل این بیماری می‌توان به عوامل ژنتیکی،اختلال در نوعی از پروتئین‌های مغز که باعث رسوب در پلاک‌های مغز می‌شود و یک واسطه شیمیایی به نام استیل کولین
    که در مبتلایان به آلزایمر کاهش پیدا می‌کند نیز می‌توانند از عوامل ابتلا به آلزایمر باشند.یک سری دیگر از عوامل کمبود ویتامین B1 و C،کم‌کاری تیروئید و تعدادی
    از بیماری‌های متابولیک ارثی است.کسانی‌ که سابقه استفاده زیاد از الکل دارند و یا ضربات شدید مغزی به آنها وارد شده بیش از دیگران در خطر ابتلا به آلزایمر
    قرار‌دارند.
    دکتر وان گلدر طی‌ ده سال تحقیقات درباره پیری انسان‌ها دریافتند که مصرف کافئین ارتباط مستقیم با زوال مغز دارد به خصوص با مصرف متوسط قهوه یعنی‌ ۳ فنجان در
    روز که تقریبا برابر ۳۰۰ میلی‌‌گرم کافئین در روز است. تحقیقاتی‌ که بر روی یک سری از خانوم‌های بالای ۶۰ سال و به مدت ۴ سال انجام شد نشان داد خانم‌هایی‌ که
    به طور مداوم کافئین مصرف می‌کر‌دند آثار کمتری از زوال مغز در مقایسه با آنها که بسیار کم و یا اصلا مصرف نمی‌کردند دارند.و به این نتیجه رسیدند که مصرف کافئین
    ۶۵% احتمال ابتلا به زوال مغزی را کاهش می‌دهد.
    تاثیر اصلی‌ و مفیدی که قهوه در درمان بیماری‌های مربوط به تحلیل مغز دارد وابسته به وجود یک ویژگی‌ منحصر به فرد کافئین است که به متوقف کردن ترشح دو آنزیم
    می‌شود، که باعث از بین رفتن سلول‌های مغز می‌شوند،کافئین دارای فعال کنندهٔ میتوکندری می‌باشد(یعنی‌ فعال کنندهٔ هسته سلول)،به علاوه با داشتن آنتی‌اکسیدان
    از ابتلا به بیماری جلوگیری می‌کند.
    شایان ذکر است که بیشترین و بهترین تاثیر مصرف قهوه زمانی‌ است که به مقدار متوسط مصرف شود،نه زیاد و نه کم.بعضی معتقدند که تاثیر مثبتی که در کافئین قهوه وجود
    دارد را نمی‌توان در سایر مواد حاوی آن یافت.که البته تحقیقاتی‌ در این زمینه روی موش‌های آزمایشگاهی انجام شده و به اثبات رسید، اما محققان نتوانسته اند آن‌
    ماده را کشف کنند و یا توجیهی‌ برای این اتفاق بیاورند.

خلاصه مطلب

با مطالعه ی مطالب بالا, اینطور استفاده میشود که مصرف مواد غذایی و همچنین مصرف نوشیدنیهای ذیل میتواند به پیشگیری از آلزایمر یا حداقل کند شدن زوال عقل به ما کمک شایانی کند:

  1. شکلات تلخ
  2. انواع ماهیها
  3. زردچوبه
  4. مارچوبه
  5. زنجبیل
  6. دارچین
  7. سیب
  8. گردو
  9. آجیل حاوی گردو, پسته, فندوق, کشمش, توت, میوههای خشک شده
  10. چای سبز
  11. کلم بوروکلی
  12. انواع گیلاس
  13. میوههای خانواده توت
  14. روغن زیتون
  15. روغن نارگیل
  16. سبزیجات برگدار
  17. چغندر
  18. شربت افرا
  19. اسیدهای چرب امگا۳
  20. آنتی‌اکسیدانها
  21. ویتامین‌های گروه B
  22. رژیم غذایی مدیترانه ای
  23. بادام
  24. اسید فولیک
  25. لوبیای سویا
  26. بلوبری
  27. کلم پیچ و دیگر سبزیجات برگ سبز
  28. نوشیدن حداقل ۳فنجان قهوه در روز
منابع:

سایت پزشکی راستینه
جامجم آنلاین
بیتوته
مجله سلامت
کافی‌پِرِس

۳ نفر این پست رو پسندیدن!

Print Friendly, PDF & Email



  • مهدی عزیززاده

    درباره مهدی عزیززاده

    بنام خداوند بخشنده مهربان
    ضمن عرض سلام و درود به خدمت بازدید کنندگان
    این جانب:
    مهدی عزیززاده خرمی
    هستم
    این جانب در روز شنبه مورخ 5 آبانماه سال 1363 هجری شمسی، 27 اکتبر سال 1984 میلادی و 2 صَفَر سال 1405 هجری قمری در استان مازندران شهرستان آمل متولد شدم.
    از همان ابتدای کودکی من نابینا به دنیا آمدم.
    دوران ابتدائی را در مدرسه استثنائی دین و دانش آمل به پایان رساندم.
    سپس مقاطع راهنمایی و متوسطه و پیشدانشگاهی را مثل خیلی از همنوعانم در مدارس عادی سپری کردم.
    این جانب در سال 81 در آموزشگاه شهید مدنی آمل همگام با گروهی از همنوعانم مهارتهای ICDL را زیر نظر خانم نائیجیان گذراندم. و در پایان آن دوره در امتحان مربوطه این جانب با نمره عملی 100 و نمره تئوری 99 به عنوان نفر اول انتخاب شدم.
    بعد از آن چون آن زمان من کامپیوتری نداشتم به مدت 5 سال از رایانه به اجبار فاصله داشتم. بعدها در سال 86 با تهیه کامپیوتر و
    تهیه بستههای آموزشی و راهنمایی دوستان خصوصاً دوست و یار با وفایم آقای عادل اکبری توانستم اکثر مهارتها را بیاموزم. در همینجا بر خود لازم میدانم در وهله
    اول از سرکار خانم نائیجیان که مهارتهای پایه و اساسی کامپیوتر را به بنده آموختند و در وهله بعد از جناب آقای عادل اکبری که با صبر و حوصله در راه یادگیری
    مهارتهای بیشتر کُمَکَم کردند و از هیچ کوششی دریغ نکردند و حتی هنوز هم من از محضرشان درس میگیرم صمیمانه و متواضعانه تشکر و قدردانی کنم.
    این جانب در سال 87 در خانه نور جانبازان آمل به مدت 3 ماه به تدریس کامپیوتر به جانبازان عزیز شهرمان اشتغال داشتم. همچنین در سال 89 در مدرسه استثنائی شهرمان به تدریس رایانه
    به دانش‌آموزان پرداختم. هماکنون نیز گاهاً جسته و گریخته به طور خصوصی به برخی از بچهها کامپیوتر میآموزم یا مشکلاتشان را در این حیطه برطرف میکنم.
    این جانب پس از اتمام دوره پیشدانشگاهی در سال 82 در آزمون ورودی دانشگاه شرکت نمودم. و با رتبه 47747 مجاز به انتخاب رشته شدم اما در انتخاب رشته پذیرفته نشدم. با این
    حال امیدم را از دست ندادم و مجدداً در سال 83 در آزمون شرکت کردم و با رتبه 23000 موفق به پذیرفته شدن در دانشگاه پیام نور شهرستان محمودآباد در رشته الهیات
    و معارف اسلامی با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی شدم. و در سال 90 موفق به اخذ مدرک کارشناسی در رشته فوق گردیدم.
    من یک فرزند دختر به نام مریم دارم. که خیلی هم دوستش دارم!
    الآن که دارم اطلاعات بخش شناسنامه ام رو بروز میکنم مریم خانُمَم کلاس دوم دبستان رو تمام کرده و انشاالله در مهرماه امسال به کلاس سوم دبستان خواهد رفت.
    یک برادر نابینایی هم دارم اما متأسفانه خواهری ندارم البته خیلی دوست
    داشتم خواهر داشته باشم چون اعتقاد قلبی من این است که خواهر نعمتی بزرگ است چرا که میتوان در کنارش یا با حرفهایش یا با قربان صدقه رفتن برادرهایش یک تسکین
    دهنده روح و جان برایمان باشد. البته ما برادرها هم باید هوادار خواهرمان باشیم.
    میتوانید از دو راه ایمیل و تلفن همراه با من در ارتباط باشید البته من نیز مانند اکثر دوستان نابینا تلفن گویا دارم و با پیامک هم مشکلی ندارم البته کاربر
    اِسکایپ نیز هستم.
    از افتخارات معنوی من تشرف 15 مرتبه به مشهد مقدس و 4 مرتبه به حرم حضرت معصومه (سلامالله علیها) و همچنین سفر روحانی کربلای معلا میباشند.
    از غذاهای محبوبم ماکارونی و خوراک جگر البته جگر سیاه است.
    من آدم زیاد احساسی نیستم اما خیلی زود به اشخاص دلبسته شده و به آنها وابستگی عاطفی پیدا میکنم.
    به مباحث کامپیوتری و خصوصاً آموزشی در این حیطه علاقه دارم و تا آنجا که بتوانم پیگیری میکنم.
    این جانب مدت یک سال در گروه تواشیح سبحان عضویت داشتم و هماکنون مثل خیلی از همنوعانم در قرائت قرآن و خوانندگی دستی دارم.
    شاد باشید و سرفراز.
    راههای ارتباط با من: ایمیل m.azizzadeh.amol@gmail.com
    تلفن: 09114140583

    این نوشته در پزشکی و سلامت, روان شناسی, علمی ارسال و , , , , , , , , , , , , , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

    8 پاسخ به غذاها و نوشیدنیهای مفید برای پیشگیری از بیماری آلزایمر

    1. یک شب روشنی می‌گوید:

      سلام. خیلی مفید و کاربردی بود ممنون

    2. مهدی بهرامی راد می‌گوید:

      سلام مهدی جان
      ممنون از پست سودمند. اگه اجازه بدی نکاتی رو هم من اضافه میکنم: خواندن و گوش دادن به قرآن و درگیری ذهن با معنویات یک مانع اصلی برای مبتلا شدن به آلزایمر است. برای همین بین علما آلزایمر وجود ندارد.
      همچنین درگیری ذهن به مسائل بیهوده مبتلا شدن فرد به آلزایمر را سریعتر می کند مثل تماشای بیش از حد تلویزیون و سریالهای گوناگون و اخبار مختلف که ذهن و عقل را برای تعالی فعال نمی کند و تحقیقات نشان داده که این امور به مرور به زوال عقل می انجامد.
      همچنین خوردن بیش از حد کنجد و فرآورده های آن به مرور موجب کم حافظه گی و آلزایمر می شود.
      یکی از درمانهای ساده آن که در کتاب بوعلی سینا آمده دم کرده غنچه گل سرخ می باشد. به این ترتیب که به مدت یک هفته الی ده روز هر شب قبل از خواب چند غنچه گل سرخ را با یک لیوان آب جوش دم کرده و بعد از بیست دقیقه میل می نمایند. حداقلش درمان کم حافظه گی است.
      موفق و پیروز باشید

    پاسخ دهید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Question   Razz  Sad   Evil  Exclaim  Smile  Redface  Biggrin  Surprised  Eek   Confused   Cool  LOL   Mad   Twisted  Rolleyes   Wink  Idea  Arrow  Neutral  Cry   Mr. Green