آموزش دسره لبو, کدو, و ژله به مناسبت شب یلدا.


- 344 بازدید

چه خوبه شب یلدا, شبی بلند و زیبا, به جای حرف دنیا, کنیم یاد خدا را. و زو بخواهیم فرج مهدی زهرا را.

به نام خداوند مهربون . با عرض سلام و ادب و احترام, خدمت شما شب روشنی های محترم. امیدوارم که خوب و سلامت باشید. دوستان گرامی ضمن اینکه پیشاپیش شب یلدا رو به یکایک شما تبریک عرض میکنم, و به همین مناسبت ۳ آموزش دسره ژله, کدو, و لبو رو آماده کردم. که میتونید در هدینگ زیر مطالعه بفرمایید. امیدوارم به دردتون بخوره.

طرز تهیه ژله رنگی

برای تهیه ژله رنگی چند مدل پودر ژله با رنگ و طعم مختلف و آب جوش و چند تکه یخ نیاز داریم. و برای مثال , پودر ژله پرتغال, نارنجی. موز, زرد. کیوی, سبز. انار, قرمز. آلبالو, قرمز. .بلوبری آبی. و انگور, بنفش هست.که ما به سلیقه خودمون میتونیم انتخاب کنیم.
خب برای تهیه این ژله ما ابتدا بسته ی پودر ژله را داخل ظرف فلزی میریزیم, سپس ۲استکان آب جوش داخلش میریزیم. با قاشوق کاملا هم میزنیم, توجه داشته باشید که باید آنقدر هم بزنیم که دانه های پودر کاملا باز بشن و به مایه تبدیل بشه, برای این کار میتونید در ظرف فلزی, و از روی سماور انجام بدید! چون اینجوری پودر راحتتر باز میشه. بعد از این مرحله, ما مایه ی به دست آمده رو در داخل ظرف قالب میریزیم و درون یخچال میذاریم تا خودش رو بگیره.
پس از این مرحله که حدود یک ساعت زمان میبره . وقتی مایه کمی خودشو گرفت, ما یه بسته ژله رنگ یا طعم دیگری رو به همون روشی که در بالا آموزش دادم,, در آب جوش بهم میزنیم.
بعد از این کار, مقداری یخ داخلش میندازیم, مدام هم میزنیم تا با آب شدنه یخ داخل این مایه, سرد بشه, و پودر هم کاملا باز بشه.
بعد مایه رو بر روی ژله اولی که داخل یخچال کمی سفت شده, میریزیم. و مجددا میذاریم توی یخچال تا این هم کمی سفت بشه.
حالا میریم روی رنگ بعدی. یعنی یه پودر ژله رنگ و طعم دیگری رو دقیقا مثل آموزش فوق انجام میدیم.
به همین ترتیب تمام رنگ های پودر ژله رو با رعایت ترکیبات رنگ به شکل تبقه تبقه ای درست میکنیم. .
نهایتا در تبقه آخری وقتی که یه کوچولو خودشو گرفت و از حالت مایه خارج شد, میوه هایی رو که متناسب فصل و متناسب با طعم پودر ژله ای که استفاده کردیم, به شکل زیبا خرد میکنیم و روی ژله خودمون میچینیم, و مجددا میذاریمش توی یخچال تا کاملا خودشو بگیره, سفت بشه و میوه ها روی آن بچسبن.
نکته۱: دوستان گرامی توجه داشته باشید برای ریختن مایه به دست آمده ی ژله بر روی تبقه قبلی باید اولا تبقه اول کاملا سفت نباشه, دوما مایه دومی که با آب جوش درست کردیم نباید داغ باشه بلکه باید خنک باشه تا قبلی رو خراب نکنه و بهش بچسبه. نکته۲: اگر بستنی خوری دارید, ظاهرً داخل بستنی خوری ژله خوشکلتر نشون داده میشه. , که با رعایت ترکیبات رنگ و برای هر نفر از این ژله رنگی تبقه ای رو توی بستنی خوری درست کنید. اما اگر بستنی خوری ندارید, میتونید در ظرف قالبیه مخصوص ژله, درست کنید که . بعد از درست شدن, از این ظرف خارج کنید و در یه بشقاب بذارید ببرید برای پذیرایی از مهمان. نکته۳: برای جدا کردن این ژله از ظرف نیز ابتدا داخل یه قابلمه آب گرم بریزید, بعد ظرف ژله رو طوری در این قابلمه بذارید که داخلش آب نریزه. بعد از چند دقیقه از قابلمه در بیارید. و به شکل وارونه ژله رو داخل بشقاب برگردونید و تکون بدید تا ازش خارج بشه.
نکته۴: اگر میوه رو از اول با ژله تزیین نکردید, میتونید پس از درست شدن چند تکه میوه مختلف رو به شکل دلخواه برش بزنید برای تزیین روی ژله بریزید.و یا برای تزیین میتونید چند تا مغز پسته هم روی ژله بریزید.
نوش جونتون.

طرز تهیه کدو

برای تهیه کدو ما ابتدا با ساتور کدو رو به اندازه کوچیک تکه تکه میکنیم. سپس با چاقو هسته ها و قسمت اضافی که در داخل کدو چسبیده شده رو کاملا خارج میکنیم. به طوری که فقط قسمت سفت باقی بمونه. بعد این تکه های کدو را در یه قابلمه, به حالت وارونه میچینیم و سپس به مقدار لازم نمک بهش میپاشیم.
بعد بسته به نوع و جنس کدو به مقدار لازم آب اضافه میکنیم! . معمولا کدوهای سیاه رنگ اصلا آب لازم ندارن و حتی ممکنه از خود آب پس بدن. که حتی ممکنه لازم بشه که ما آبشو بگیریم.
اما کدو های سفید به آب نیاز دارن. اصولا برای ۵تکه کدو نصف استکان آب کافیه.
خب پس از اضافه کردن نمک و آب ما دربشو میبندیم و چند ساعتی روی درجه حرارت کم میذاریم تا بخار پز بشه که مثل سیبزمینی آب پز در بیاد. نهایتا در چند دقایق آخر مقداری شکر بهش میپاشیم تا طعمش شیرینتر بشه. و پس از اینکه با چنگال زدن احساس کردید نرم شده, شعله رو خاموش و میل کنید.. نوش جونتون.

طرز تهیه لبو

برای تهیه . ابتدا لبو رو بدون اینکه پوست بکنیم, خوب میشوریم.
بعد لبو ها رو داخل‌ قابلمه ای بزرگ میریزیم و به مقداری آب, که روی لبو رو بپوشونه بهش اضافه میکنیم. و درب قابلمه هم میبندیم و چند ساعتی صبر میکنیم تا با درجه حرارت پایین بخار پز بشه. که اگر ما چنگال بزنیم اگر احساس کنیم نرم شده و همچنین آب داخل قابلمه کم شد پس پخت شده..
حالا در مرحله بعدی ما لبو‌ رو از قابلمه در میاریم و پوستشو میکنیم.
در مرحله بعد لبو ها رو باید حلقه ای برش بزنیم و با مقداری شکر تفت میدیم.
بعد از این مرحله شعله رو خاموش میکنیم و مقداری آب عسل روی لبو میپاشیم تا طعمش خوشمزه بشه.
توجه بفرمایید که نباید این کار رو روی شعله انجام بدید چون عسل در روی شعله به ماده سمی خطرناک تبدیل میشه! پس ابتدا باید شعله رو خاموش کنید بعد آب عسل رو بر روی لبو بریزید, و سپس میل بفرمایید.
نوش جونتون.
خب شب روشنی های گرامی از تک تک شما بزرگواران ممنونم که حوصله کردید این پست رو مطالعه فرمودید.
الهی شب یلدای خوب و خوشی رو در کنار خانواده عزیزتون سپری کنید..
التماس دعا.

۳ نفر این پست رو پسندیدن!

Print Friendly, PDF & Email



  • درباره یک شب روشنی

    سلام. در یک روز زیبای زمستانی در یک خانواده ی با اصالت و سالم و اخلاق مدار, در یکی از روستاهای بسیار زیبا و سرسبز  گیلان متولد شدم, به دلیل خطای پزشکی مشکل بینایی پیدا کردم. چون ما ساکن روستا بودیم و من امکان رفتن به مدرسه استثنایی شهر رو نداشتم, برای ثبت نام کلاس اول ابتدایی به همراه پدرم به مدرسه عادی روستامون رفتم اما متاسفانه خانم مدیر مدرسه بخاطر شرایط بینایییم و عدم آگاهی از توانمندی یک نابینا من رو در مدرسه ثبت نام نکردند! من هم که با بچه های نابینای تحصیل کرده ارتباط نداشتم و از شرائط تحصیل یک فرد نابینا آگاه نبودم کاملا نا امید شده بودم. تا اینکه در آن سال مدیر مدرسه ی پسرانه جناب آقای نظری برای انجام کاری به منزل ما تشریف آوردند. جناب آقای نظری که جا دارد در اینجا کمال تشکر را از ایشان بنمایم وقتی متوجه شدن من بخاطر شرایط بینایی از تحصیل محروم شدم, بسیار ناراحت شدن, و به من و خانواده ام امیدواری دادن, که برای حل مشکلم به ما کمک خواهند نمود. تا اینکه به لطف و کمک ایشان در مدرسه ی روستامون ثبت نام شدم. از آنجا که من مشکل بینایی داشتم و نمیتونستم از کتب بینایی استفاده کنم با کمک خانواده ی بسیار مهربانم تمام کتب درسی رو حفظ و پیش مطالعه میکردم تا در کلاس به مشکلی بر نخورم.  از دانشآموزان بسیار فعال و با پشت کار و علاقمند به تحصیل بودم و با معدل بالا قبول میشدم, در سال دوم و سوم ابتدایی باز خانم مدیر مدرسه با ثبت نامم در مدرسه عادی شدیدا مخالفت میکردن و من به ناچار بعد از خواندن کلاس دوم ابتدایی ترک تحصیل کردم!  چون من از محروم شدن بسیار  ناراحت بودم و این خبر ناراحتیم از طریق همکلاسی هام به گوش خانم مدیر رسید, با گزشت 1 ماه از سال تحصیلی خانم مدیر پس از اینکه متوجه شدن که من موفق به ادامه تحصیل در مدرسه استثنایی نشدم, مجددا با ثبت نام من در مدرسه ی عادی موافقت کردند. هنگام تحصیل در کلاس پنجم ابتدایی بخاطر حل مشکلات تحصیلی ام از روستا به شهر مهاجرت کردیم و در مدرسه استثنایی مشغول تحصیل شدم , اما چون من تنها دانشآموز نابینای شهر بودم, و هیچ امکانات آموزشی ویژه نابینایان در اختیار نداشتند, در کنار دانشآموزان کم توان ذهنی و ناشنوا تحصیل کردم!. متاسفانه بخاطر نا آگاهی مدیر مدرسه ی راهنمایی و مسؤولین آموزش و پرورش شهرستان از توانمندی های یک فرد نابینا در تحصیل, در سه سال دوره ی راهنمایی هنگام ثبت نام در مدارس عادی با وجود معدل بالای 19 با مخالفت مسؤولین مواجه میشدم اما با اصرار خودم و خانواده مرا در مدرسه ثبت نام میکردند. اما در دوره ی دبیرستان چون توانمندی و تلاشم در تحصیل برای همه روشن شده بود خوشبختانه  این مشکلات را نداشتم,  و توانستم بدون هیچ امکانات و کتب تست کمک آموزشی, با حمایت خانواده ی زحمت کشم در رشته ی حقوق قضایی دانشگاه رشت پذیرفته شوم. بزرگترین مشکلم در طی تمام دوره ی تحصیلاتم در دسترس نداشتن حد اقل امکانات آموزشی ویژه ی نابینایان از جمله کتب درسی بود. از جمله علاقه مندیها و سرگرمی های من انجام کار های منزل, مطالعه, فعالیت فرهنگی در پایگاه بسیج شهرمون, فعالیت کامپیوتری,  و مسافرت میباشد. از نظر اعتقادی انسانی معتقد به دین مبین اسلام میباشم و به حجابم به عنوان بزرگترین ارزش یک بانوی مسلمان افتخار میکنم. من فردی شاداب و سرزنده هستم و در ارتباطات اجتماعی بسیار توانمند میباشم. با مشکلات نا امید نمیشوم, شرایط و مشکلات و محدودیتهای نابینایی رو کاملا پذیرفتم و همیشه با امکانات جایگزین محدودیت های بیناییم را پوشش میدم تا در انجام کارهام مستقل باشم, بسیار خانواده دوست هستم و برای آرامش و رفاه و لذت بخشیدن به زندگیم نهایت تلاش را میکنم, از تنبلی و راحت طلبی متنفرم,  و انسانی با شخصیت قاطع و بلند همت میباشم و توکل بر خدای بزرگ, اراده ی قوی و پشتکار را رمز موفقیتم در طول مراحل زندگی میدانم. در پایان از خانواده ی عزیزم که از ابتدای زندگی همواره همراه من بوده اند تشکر مینمایم و امیدوارم روزی بتوانم با مفید بودن در اجتماع زحمات فراوان این عزیزان را جبران بنمایم.
    این نوشته در آشپزی, آموزش, پزشکی و سلامت, ترفند, دسته‌بندی نشده, سرگرمی, شعر, مذهبی, مسائل مربوط به نابینایان عزیز ارسال و , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

    10 پاسخ به آموزش دسره لبو, کدو, و ژله به مناسبت شب یلدا.

    1. سعید پناهی سعید پناهی می‌گوید:

      سلام بانو آشپز.
      پستاتون همیشه لااایک دارن جامع, کامل, خوب و عالی و عالیتر.
      مرسی از وقتی که میزارید بابت نوشتن, انتشار این دسته از پست ها که خیلی ارزشمند هستند.

    2. عباس می‌گوید:

      سلام برشما. از پست های آموزنده و خوشمزه شما بسیار سپاس گذارم. انشاالله شب یلدا هم به شما در کنار خانواده محترمتان خوش بگذره و دلتان با یاد خدا آرام باشه. از نکات آشپزی شما استفاده می کنم و به بقیه هم یاد می دم. یه کلاس آشپزی کاربردی هست برا خودش این پستها. متشکرم. این پست هم عالی و مفید . سر زنده باشید

    3. esteghlal می‌گوید:

      سلام سپاس بابت آموزش یلدا مبارک محتاجم

    4. sinderela می‌گوید:

      سلام.
      عالی.
      ممنون از شما

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Question   Razz  Sad   Evil  Exclaim  Smile  Redface  Biggrin  Surprised  Eek   Confused   Cool  LOL   Mad   Twisted  Rolleyes   Wink  Idea  Arrow  Neutral  Cry   Mr. Green