سلاااااااااااااام به آقایون و خانمهای بسیااااار محترم.
حال و احوالتون چطوره؟
انشا الله که خوب و خوش و سلامتین.
پست امروزم یه طورایی با بقیه فرق میکنه.
سه تا خبر توپ دارم براتون.
این روزا تا صحبت از وسایل پوشیدنی هوشمند میشه، به یاد عینکها یا ساعتهای هوشمند میفتیم، اما کارکرد این وسایل میتونه چیزی فراتر از اینا باشه و واقعا زندگی بعضی از ماها رو که دچار ناتواناییهای جسمی هستیم، دگرگون کنه.
دیشب توی وبگردیهام به سه تا خبر برخوردم. که نمیدونم شنیدینشون یا نه. اصلاً شاید قبلا جای دیگه یا همینجا منتشر شده باشه.
تا اونجایی که من یادمه چیزی در این مورد ندیدم.
برای همین براتون میذارم تا اونایی هم که نخوندن بخونن و لذتشو ببرن.
۱٫ کفش هوشمند به جای عصای سفید
طی چند سال اخیر، دانشمندان در حال ساخت و توسعهی دستگاههای آزمایشی بودهاند تا به نابینایان در عبور از خیابانها و رسیدن به مقصد کمک کنند. دستگاههایی که روی مچ دست بسته میشوند، روی عینک نصب میشوند، یا فرد نابینا میتواند آن را مثل جلیقه بپوشد و یا روی عصا نصب شود.
اولین کفش هوشمند دنیا Le Chal نام دارد که در هندی به معنی «برویم» است، این کفش را یک هندی به نام آنیرود شارما که در آزمایشگاههایMIT کار میکند و یک محقق در زمینه وسایل راهبری به نام کریسپیان لارنس درست کردهاند.
یک سنسور مجاورت در جلوی کفش تعبیه شده است که زمان نزدیک شدن کاربر به موانع به او هشدار میدهد و میتواند آنها را از فاصله ۳ متری تشخیص دهد
این کفش به کاربر کمک میکند به مکان جغرافیایی مورد نظر خود رسیده و از موانع سر راه دوری کند.
کفش به جی پی اس مجهز است، فرد نابینا میتواند به صورت صوتی مقصد خود را به کفش بگوید، کفش با استفاده از ویبرههایی که در کفی دو کفش تعبیه شده است، فرد نابینا را راهنمایی میکند که به کدام سو برود، هر وقت که لازم باشد او به چپ بپیچد، کفش چپ ویبره میکند و بر عکس. در ضمن با نزدیک شدن به مقصد به شدت ویبره افزوده میشود (چیزی شبیه بازیهای کودکانه).
کفش هوشمند به جای عصای سفید
طرز کار Le Chal به گونهای است که یکی از کفشهای کاربر، بر اساس فیدبک لمسی کار میکند؛ بدین صورت که چهار سنسور لرزشی تعبیه شده در کفش به کاربر علامت میدهد به چه سمتی حرکت کند. در ابتدا کاربر باید با نصب برنامه کاربردی Le Chal – که مخصوص سیستم عامل آندروید است- بر روی تلفن همراه خود، مقصد خود را در نقشههای گوگل وارد کند. سپس تلفن همراه به وسیلهی بلوتوث با مدار LilyPad Arduino (واقع در پاشنه کفش) ارتباط برقرار کرده و گوگل با استفاده از دادهی محلی GPS خود، مسیرها را یکی یکی مشخص میکند و پس از آن تلفن همراه، هر کدام از چهار سنسور لرزشی را بر حسب نیاز روشن میکند. هنگام شروع حرکت، شدت لرزش ها کم است اما هنگام نزدیک شدن کاربر به نقاطی که باید تغییر جهت دهد، شدت لرزشها افزایش میابد.
یک سنسور مجاورت نیز در جلوی کفش تعبیه شده است که زمان نزدیک شدن کاربر به موانع به او هشدار میدهد و میتواند آنها را از فاصله ۳ متری تشخیص دهد.
کفش هوشمند به جای عصای سفید
البته این کفش نمیتواند به فرد نابینا در مورد ناهمواریها و موانع مسیر راه هشدار بدهد و در آینده باید با فناوریهای دیگری، این کفش مجهزتر شود. کسی چه میداند، شاید با ترکیب یک عینک هوشمند و کفش هوشمند، افراد نابینا بدون نیاز به راهنمای انسانی یا سگ راهنما بتوانند در آینده نزدیک به سادگی آمد و شد کنند.
قیمت این کفش برای افراد نابینا ۴۰ تا ۵۰ دلار و برای سایر افراد کنجکاو، ۱۰۰ دلار است.
۲٫ سرویس تاکسیرانی خودکار مخصوص نابینایان
“اریک لیونگ” برای حل این مشکل بزرگ نابینایان طرحی جالب را پیشنهاد داده است که تقریبا یک سیستم تاکسیرانی خودکار مخصوص افراد نابینا است. در این سرویس خودروها شکل خاصی دارند و تک نفره هستند.
به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، یکی از مشکلاتی که نابینایان همیشه با آن روبرو هستند سفر کردن درون شهر است. آن ها شاید بتوانند از تاکسی، اتوبوس یا مترو استفاده کنند اما با مشقت های تمام اینکار انجام می شود و سختی های مسیر آنان را منصرف می کند.
“اریک لیونگ” برای حل این مشکل بزرگ نابینایان طرحی جالب را پیشنهاد داده است که تقریبا یک سیستم تاکسیرانی خودکار مخصوص افراد نابینا است. در این سرویس خودروها شکل خاصی دارند و تک نفره هستند.
خودروهای این سیستم با استفاده از تلفن همراه قابل فراخوانی هستند و بدون مشکل فرد نابینا را سوار می کنند سپس آن ها را در محیط امن و آرام به مقصد می رسانند و سپس در اختیار نابینایی دیگری قرار می گیرند که در آن نزدیکی هست.
این خودروها که تمام هدایت آن ها به صورت فرمان صوتی یا از طریق تلفن همراه است می توانند مشکل بزرگ افراد نابینا را رفع کند و رغبت آن ها برای بودن در اجتماع و سفر در شهر بیشتر خواهد شد.
۳٫ ساخت عصای ویژه نابینایان مجهز به فناوری GPS و تشخیص چهره
نسل جدیدی از عصای ویژه نابینایان و کم نابینایان ساخته شده که به لطف مجهز بودن به سیستم موقعیت یاب جهانی (GPS) فرد استفاده کننده را به درب خانه دوستان و آشنایان می رساند!
محققان عنوان XploR را برای این فناوری جدید و کاملا کاربردی برگزیده اند. بدون شک مهمترین بخشی که در این عصای سفید پیشرفته نظرها را به خود جلب می کند فناوری تشخیص چهره و سیستم موقعیت یاب جهانی آن است. تا پیش از این نسخه های متفاوتی از عصای سفید ارایه شده بود که در تازه ترین آنها نمونه ای با قابلیت انتقال موقعیت محیط اطراف به فرد نابینا و کم بینا از طریق امواج مافوق صوت و لیزر بوده است.
اما حالا گروهی از محققان دانشگاه بیرمنگام انگلیس گامی به جلوتر گذاشته و عصای مدرن تری ساخته اند که به لطف تجهیزات الکترونیکی نصب شده در آن فرد استفاده کننده می تواند محل زندگی افراد مورد نظرش از جمله دوستان و آشنایان را ردیابی کند.
نکته جالب توجه دیگر درخصوص این فناوری نوین، سیستم تشخیص چهره آن است. به لطف پایگاه اطلاعاتی نصب شده در آن که انبوهی از تصاویر مربوط به دوستان و آشنایان کاربر را در خود ذخیره دارد، فرد نابینا می تواند از فاصله ۱۰ متری مطمئن شود با شخصی روبرو می شود که مد نظرش بوده است. در این شرایط عصا با ایجاد لرزشی محسوس فرد استفاده کننده را مطلع می کند. ارزان بودن فناوری های به کار رفته در این عصای جدید از دیگر ویژگی های مهم آن به شمار میآید.
بسیار عالی ولی تا اینا به مرحله ی اجرا دربیاند و صد البته وارد ایران بشند کلی زمان نیاز هست
سلام زیبا بود لایک و افسوس
سلام! وای! چه جالب! ولی تا بیان تو ایران ما ۷۰ کفن پوسوندیم
سلام
انشا الله ۲۰۰ ۳۰۰ سال دیگه میان ایران از اون دنیا ازشون استفاده میکنیم.
سلام.
اون کفشه خععععععییلیییییییی برام جالب بود.
انشا الله نسل بعدی ازش لذت ببرن.
و پیشاپیش هم از طرف ما, کوفتشون بشه, این همه امکانات.
خخخخ
سلام خخخخ لاااااااااااییییییک آقای پناهی.
من بیشتر دلم میخواد هم عصا رو داشته باشم هم کفش رو. اون ماشین هم که باشه تا پیاده روی نکنم و زودتر برسم خیییییییییییلی بهتر میشه. ممنون
سلام سلام دوستان. بابا چرا اینقدر نا امید هستین. شاید ما دویست سیصد سال عمر کردیم خدارو چه دیدین. خخخخ. بازم ممنون از حضور همتون.