مهارت آشپزی برای نابینایان گام هشتم.

به نام پادشاه عالم عشق
که نامش هست نقش خاتم عشق
سلام و عرض ادب خدمت شما دوستان و همراهان صمیمی و یکدل.

امیدوارم هرجا که هستید، تنتون سالم، دلتون شاد، لبتون خندون، و قلبتون مالامال از عشق، محبت و مهربانی باشه.
امروز هم اومدیم تا با هم یه گام دیگه برداریم و خودمونو یه قدم دیگه به استقلال در این مهارت نزدیک کنیم. انشا الله که من هم هرچند کمرنگ ولی بالاخره افتخار سهیم بودن در این راهرو داشته باشم.
خب بیشتر از این پر حرفی نمیکنم و با هم میریم سراغ غذایی که آقای نصیری و قبلترش هم آقای سعیدیفر طرز تهیه اش رو خواسته بودند.. بله درست گفتید امروز با طرز تهیه سالاد الویه پیش میریم.

طرز تهیه سالاد الویه.

  1. (طبق معمول) بنا به تعداد کسانی که میخوایم براشون سالاد درست کنیم سیبزمینی کنار میذاریم. که بپزیم.
    یک نکته: سیبزمینی رو غیر از گذاشتن در آب به روش دیگه ای هم میشه پخت.. اونم این که: ظرفمون رو از نمک پر کنیم بطوری که کف ظرف از نمک پر بشه و نمکها تا یه حدی بالا بیاد و ته ظرف اصلا خالی نباشه.
    در این صورت سیبزمینیهای شسته شده و خشک شده رو روی نمک میچینیم و در ظرف رو میبندیم و میذاریم بپزه. (در این روش پخت سیبزمینی کمی از حد معمول دیرتر اتفاق میافته)
    نکته دیگه: ظرفتون رو حتیالمقدور از ظرفهای قدیمی انتخاب کنید که حرارت به رنگ و درونش آسیبی نزنه.
  2. تخم مرغ ها رو هم میپزیم و کنار میذاریم.
  3. مرغ رو هم (برای این که مزه نامطبوع نداشته باشه) با پیاز سرخ میکنیم و بعد از زدن ادویه با ریختن آب آب پز میکنیم و پس از پخته شدن به صورت ریش ریش در میاریم. (میشه بجای مرغ از کالباس هم استفاده کرد که اونو باید رنده کنیم ).
  4. خیارشورمون رو نگینی توی یه ظرف دیگه خورد میکنیم. (اگه دوست داشتیم کمی هم نخود فرنگی رو برای سالادمون توی یه ظرف کنار میذاریم)
  5. حالا نوبت به آماده کردن سالادمون میرسه.. سیبزمینیها رو با گوشت کوب خوب میکوبیم. (یه عده اونو رنده میکنن که بعضی موافق نیستن و میگن: رنده کردنش باعث میشه چسبندگیش کم باشه)
  6. تخم مرغ رنده شده و مرغ ریش ریش شده یا کالباس رو هم به اضافه ی خیارشورهای نگینی خورد شده با احتمالا نخود فرنگیهای مد نظر و کمی نمک و فلفل روی سیبزمینیهامون میریزیم (اگر دوست داشتین کمی هم بهش آبلیمو میزنین من که اصلا نمیزنم چون خوشم نمیاد طعم آبلیمو توی این غذا احساس بشه)و با قاشق خوب قاطی میکنیم.
  7. سس سفید رو هم که از قبل کنار گذاشتیم با قاشق کم کم به موادمون اضافه میکنیم و هم میزنیم( وقتی سس میریزید ابتدا اینجور نشون میده که زیاده ولی کمی که میگذره بخوردش میره و متوجه کم بودنش میشید پس باید یه کم که میریزید هم بزنید کمی بعد دوباره بریزید تا زمانی که دیگه مطمئن بشید مقدارش کافی هست) بهتره بعد از آماده شدن اونو یه نیم ساعتی در یخچال بذارید و بعد نوش جان بفرمایید.
  8. حالا نوبت به مرحله پایانی غذا میرسه که در تمام غذاها یکی هست و با هم تفاوتی نداره… بله حالا نوبت به نوش جان کردن میرسه.. نوش جانتون هههه شایدم خوشتون نیومد بریزینش دور!

خب در اینجا به پایان این گام میرسیم و من مثل همیشه امیدوارم مطالبم مفید فایده باشه.
سربلند، پیروز، و موفق باشید.

درباره شفیعی

سلام شفیعی هستم فارغالتحصیل کارشناسی ارشد فلسفه و کلام اسلامی ساکن شهرستان ایوان استان ایلام.
این نوشته در آشپزی, آموزش, اطلاع رسانی, ترفند, حرفای خودمونی, دسته‌بندی نشده, سرگرمی, علمی, گفت و گو, مسائل مربوط به نابینایان عزیز ارسال و , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

26 دیدگاه دربارهٔ «مهارت آشپزی برای نابینایان گام هشتم.»

  1. سلام خانم شفیعی! مثل همیشه عالی بود. ما معمولا سیب زمینی رو آب پز میکنیم. چرا که اینجور زودتر میپزه

  2. ali.gentleman می‌گوید:

    درود جالب بود فقط آبلیمو و نمک و فلفل یادتون رفت
    سپاس

  3. ali.gentleman می‌گوید:

    سلام ببخشید لطفا اگه امکانش هست طرز تهیه سس مایونزرو آموزش بدید
    ایام بکام

    • شفیعی می‌گوید:

      دوباره سلام خواهش میکنم. راستش تا حالا درست نکردم ولی دنبالش میرم اگه تونستم خوب در بیارم که براتون با توضیحاتش میذارم اگرم نتونستم میشه از اینترنت گرفت که سعی میکنم پیدا کنم و همراه یکی از پستها با توضیح این که خودم امتحان نکردم قرار میدم.
      روز و روزگارتون خوش.

  4. زهرا آيت می‌گوید:

    سلام.
    منم مثل همیشه ازتون تشکر میکنم.
    وظیفه منم تشکر و قدردانیه.
    خدا بهتون اجر و خیر بده.

  5. باران می‌گوید:

    سلام خانم شفیعی گرامی راستش من از ترس این که بلایی به سر خودم یا بقیه نیاد اصلا تا به الان سراغ آشپزی نرفتم راستی لطفا غذاهایی بدون گوشت آموزش بدین چون من گوشت بخصوص مرغ نمی خورم سپاس

    • شفیعی می‌گوید:

      سلام به باران عزیز.
      خب این دید اشتباه هست که سراغ پخت و پز نریم با این طرز تفکر که به خودمون و دیگران آسیب میزنیم.. ما باید بتونیم به کارهایی که برامون لازم و دونستنش واجب هست تسلط پیدا کنیم.. یکیشم همین آشپزی که برای همه خصوصا دختران ضروری هست.
      باران جان شما اگه گامهای اول رو هم دیده باشید اونجور غذاها رو هم میبینید ولی بازم بچشم سعی میکنم توی اون حیطه هم غذاهایی داشته باشم.
      با امید به این که دیگه سعی کنی از آشپزی نترسی و یه روز خبر استقلال در این زمینه رو برای ما بنویسی.
      موفق و سربلند باشی.

  6. سلام خانم شفیعی.
    جا داره منم به نوبه ی خودم ازتون تشکر کنم که زحمت میکشید و تجارب خودتون رو در اختیار ما قرار میدید و به درخواستهای مخاطبینتون احترام قائل هستید.
    مرسی.
    من که الویه یکی از بهترین غذاهامه طبق نوشته ای که در بخش در باره ی خودم نوشتم.
    منم مثل شما دوست ندارم آبلیمو به غذا بزنم.
    چون معمولا آبلیمو توی هر غذایی بزنید مزه ی غذا رو از بین میبره و غذا تو حدودی ترش میشه.
    راستی ی سوال دیگه هم برام پیش اومد خانم شفیعی.
    نمیدونم تا حالا شما خودتون ماست درست کردید یا نه.
    ولی سوالی که برام پیش اومده و چند جا دیدم که وقتی ما خودمون شیر میخریم و ماست درست میکنیم, بعد از ی ۴ ۵ روزی ماستمون ترش میشه و مزه اش رو از دست میده.
    حالا ممنون میشم اگه در این زمینه اطلاعی داشتید توضیح بدید که باید چی کار کرد که ماستی که درست میکنیم ترش نشه.
    یعنی آیا این مشکل ممکنه از یخچال باشه؟ یا ترض غلط ماست درست کردن افراد.
    اصلا اگه نیاز بود تو ی گام ترض درست کردن ماست رو توضیح بدید.
    بازم مرسی از شما.
    ایام به کام.

    • شفیعی می‌گوید:

      سلام بر شما.
      خواهش میکنم هدف همین هست که مخاطبین اونجوری که دوست دارن از مطالب استفاده کنند و من هم تابع نظر مخاطبین پستهام هستم البته در صورتی که اطلاعاتم کافی باشه و بتونم جوابگو باشم.
      راجع به ماست هم پیشنهاد جالبی دادین حتما توی یه پست فراورده های شیر رو میذارم ولی فعلا همینقدر بهتون بگم که خاصیت ماست و دوغ همین هست که هرچقدر بیشتر بمونن ترش مزه تر میشن.
      مرسی که هستین و با دقت میخونین و نظر میدین.
      شاد و پیروز باشید.

  7. امیر رضا رمضانی می‌گوید:

    سلام
    بازم عین همیشه عالی بود
    خوب, من یه بار یادم میاد تو راهنمایی برا حرفه فنمون درست کردم, (البته با کمک مادر محترم), و نمرشو گرفتم.
    بازم ممنون

  8. رضا خطیبی می‌گوید:

    سلام خانم شفیعی.
    مثل همیشه آلی بود.
    مرسی.

  9. بهنام نصیری می‌گوید:

    سلام
    ممنون واقعا خانم شفیعی
    عالی بود
    فردا ناهار تنهام!
    الویه
    اگه خوب شد شما رو دعا میکنم
    اگه بد شد تقصیر خودمه

    • شفیعی می‌گوید:

      سلام به آقای نصیری بزرگوار.
      ههه حالا که دارم جواب میدم احتمالا الویه رو نوش جان هم فرمودین یا نه نمیگم.. نه اصلا نباید بگم… وااای چرا باید بگم… شایدم نگم بد میشه.. خب میگم… خدایی نکرده ریختینش دور….
      انشا الله که خوب شده و نوش جان فرمودین..
      راستی اگرهاتون هردو بسته به خودتونه حتی اولی که: اگرم خوب شد خودتون تلاش کردین و خوب درش آوردین. خودتونو تشویق و بعدش هم دعا کنید که اینقدر خوب به فکر همه چی بودین
      براتون بهترینها رو آرزو میکنم. سربلند باشید.
      سلام بر شما آقای نصیری بزرگوار.
      انشا الله که درست کردین و خوب هم در اومده که در این صورت هم تلاش خودتون عالی بوده و خودتونو تشویق و دعا کنین که خیلی خوب عمل کردین.
      سربلند باشید.

  10. لیلا سعیدیفر می‌گوید:

    سلام آجی جونم. مرسی مرسی مرسییییییی. به به به!
    سااااااالاااااااد اولویههههههه.
    بهترین غذای سرد با محتوا و خاصیت پر!
    من هم مثل داداشم عاشق اولویه هستم.
    دستت درست که این آموزش ها رو می ذاری.
    البته من یه پیشنهاد هم دارم.
    برای این که سس سفید رو بهتر جذب کنه و طعم بهتری به سس بده بهتره یه مقدار روغن زیتون هم به اون اضافه کنید. البته اگه بتونید قبل از این که روغن زیتون رو به سس اضافه کنید خیلی زود تر به نتیجه می رسید. تا این که با سس روغن زیتون بریزید.
    یعنی توی ظرف جداگانه سس و روغن زیتون رو با هم به خوبی مخلوط کنید بعد به سالاد اضافه کنید.
    مقدار روغن زیتون هم به نظر من یک قاشق غذا خوری کافیه. حالا کمتر یا بیشترش باز سلیقه ای هست.
    چون بعضی افراد از بوی زیتون خوششون نمیاد.
    خوش بخت و کام روا باشید.

  11. لیلا سعیدیفر می‌گوید:

    راستی من خودم اولویه با مرغ رو بیشتر دوست دارم. به خاطر این که سس خوش مزه تر بشه یه مقدار از آب مرغ رو نگه می دارم تا با سس روی سالاد بریزم. یعنی با سس مخلوط می کنم بعدش اضافه می کنم. البته خیلی کم که سالاد رو شل نکنه. با این کار اولویه یه طعم خاصی می گیره.

  12. مظاهری می‌گوید:

    😆 … عالیییی شفیعی جاان! عاشقشم، الویه رو میگم!! در مورد ماست میدونم اگه مایعش ترش باشه ترش میشه و اگه شیرین باشه، شیرین!!

  13. yalda می‌گوید:

    اووووو الویه .
    وییی یه بار با دستکش ورزش دادم مثل ببخشیدا استفراغ بچه شده بود .
    شکلک دندونمایی .
    ولی خدایی نمیدونستم که اینطور با نمک هم میشه دیب دمینی پزید .
    میگم نمک نمیچسبه ته ظرف . یا قابلمه نمیسوزیده نمیشه .
    با گوش کوب هم جالب بود ها .
    یکی میگفت تو بعضی از مراسم های عمومی یا اینا چکمه میپوشن میپرن تو قابلمه بعد با بیل میریزن تو یه ظرف دیه .
    یعنی ملت خلاق هستن ها .
    خب من عاشق الویه هستم ها . آب مرغ رو برداریم باهاش سس رو کمی شل شلکی کنیم . بعد بریزیم تو سیب دمینی ها .
    طعم الویه خومزه تر میشه .
    مرسی جالبناک بود پستت عسیسم .
    البته گاهن هم میشه توش یه هویج بخار پز شده رو هم رنده کرد . بد نمیشه .

    • شفیعی می‌گوید:

      سلام یلدایی
      مرسی که میآیی نظرای خوب خوب میدی.
      یلدایی نمک نمیسوزه اما اگه ظرفت رنگی باشه ممکنه رنگش خراب بشه چون توی این حالت فقط با حرارت خشک سر و کار داره.
      وااااای خدایا چکمه… نگووووو …
      چه خوبه که چیزای خوب بهمون یاد میدی ممنون که هستی.
      موفق باشی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *