مهارت آشپزی برای نابینایان گام نهم.

ای که با نامت جهان آغاز شد، ، ، ،
دفتر ما هم به نامت باز شد.
دفتری کاز نام تو زیور گرفت، ، ، ،
کار آن از چرخ بالاتر گرفت.
سلام
احوالتون چطوره؟

خوبین؟ خوشین؟
انشا الله که همیشه زندگیتون سرشار از خوبی و خوشی باشه و بهترینها رو هم در آینده به انتظار نشسته باشین..
اول از هر حرف دیگه ای بدهکاریهامو بهتون بدم تا بعد بریم سراغ گام این هفتمون.. خب بدهکاریهای من: یه عذرخواهی به آقای ali.gentelman به خاطر این که این هفته نتونستم دنبال خواستشون برم و نه خودم امتحان کردم و نه وقت داشتم تو اینترنت براشون سرچ کنم.. ازشون واقعا معذرت میخوام و قول میدم که در آینده نزدیک حتما حتما براشون طرز تهیه سس مایونز رو بذارم..
اما بدهکاری دوم: به همه شماها که دیر گام این هفته رو گذاشتم.. دلیلش هم این بود که این هفته واقعا سرم شلوغ بود و نتونستم زودتر از این بیام.. از همتون عذرخواهی میکنم انشا الله که دیگه چیزی پیش نیاد و بتونم پستها رو مرتب بذارم..
خب بعد از این همه از هرچه بگذریم سخن حلوایی خوشترست. ههه بله سخن حلوایی.. چون امروز میخوایم با هم حلوا درست کنیم.

طرز تهیه حلوای ساده

دوستان حلوا یکی از پختنیهایی هست که بینایی رو میطلبه ولی واقعا خودم هم هنوز کامل دستم نیومده که ما چقدر میتونیم بدون بینایی در این امر موفق باشیم!..

  1. به میزان نیاز (مثلا یک لیوان) آرد رو توی ماهی تابه میریزیم.. (برای مقدار معمولا دقیق نمیگم چون گاهی ما یا کمتر میریزیم که اول فقط امتحانی چیزی رو درست کنیم یا شاید میخوایم بیشتر درست کنیم)
  2. آرد رو بعد از ریختن تا زمانی که سرخ بشه یعنی تغییر رنگ بده و رنگش قهوه ای بشه بی وقفه باید هم بزنیم و از هم زدن نایستیم..
    اینجا حواسا رو جمع میکنیم که تغییر رنگش بیشتر با دیدن مشخص میشه و تنها راهی که برای تغییر رنگش من با تجربه خودم پیدا کردم: تغییر بو هست.. اولش وقتی کمی گرم شده بوی خامی میده اما بعدا کم کم بوش تغییر میکنه و بوی حلوا و آرد سرخ شده میگیره..
    توجه: معمولا زودتر از موعد مقرر بوش عوض میشه و بعد از عوض شدن بو هنوز باید روی اجاق بذاریم و همچنان هم بزنیم. تا زمانی که مطمئن باشیم سرخ شده یا بهتر بگم قهوه ای شده.
  3. حالا که آردمون سرخ شده توش روغن میریزیم و بازم همچنان هم میزنیم (اگر روغن حیوانی داشته باشین و بریزین طعمش رو دلپذیرتر کردین)
  4. شکر مورد نیاز رو که توی آب گرم حل کردیم توی آرد و روغن میریزیم و باز هم همچنان هم میزنیم (این دفعه کمی کارمون سختتر شده باید کاملا مواظب باشیم که آردمون گلوله نبنده و مدام اگه با قاشق حس کردیم گلوله ای توی حلوامون هست دربیاریم و اونو از هم باز کنیم و دوباره به مواد اضافه کنیم)
    توجه: اگر میخوایم حلوامون زعفرونی باشه به آب و شکر زعفرانی که قبلا دم کردیم رو اضافه میکنیم و بعد توی حلوا میریزیم.
  5. وقتی که این مراحل رو کاملا درست انجام دادیم و آخرین لحظاتی بود که حلوا رو روی اجاق داشتیم بهش گلاب اضافه میکنیم و شعله زیرشو خاموش میکنیم.
    بعدش هم نوش جان میفرمایین.

( دوستان من حلوا درست کردم اما هیچوقت تنها همه مراحلش رو انجام ندادم چون پیش نیومده شایدم از این که بسوزونم یا خام در بیارم چون راهی برای فهم دقیق نداشتم ترسیدم. امیدوارم شما بتونین تنها خوب دربیارین و برای منم بگین که چکار کردین که خوب شده و دقیق تونستین پیش برین.)
مثل همیشه از این که وقت گذاشتید و حاصل تجربیات منو خوندید بی نهایت تشکر میکنم و آرزو میکنم که خداوند بهترینها رو در زندگی براتون رقم بزنه انشا الله.
شاد، سربلند، و پیروز باشید.

درباره شفیعی

سلام شفیعی هستم فارغالتحصیل کارشناسی ارشد فلسفه و کلام اسلامی ساکن شهرستان ایوان استان ایلام.
این نوشته در آشپزی, آموزش, اطلاع رسانی, ترفند, حرفای خودمونی, سرگرمی, علمی, گفت و گو, مسائل مربوط به نابینایان عزیز ارسال و , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

16 دیدگاه دربارهٔ «مهارت آشپزی برای نابینایان گام نهم.»

  1. میلاد نصرتی می‌گوید:

    ممنون بابت پست.
    من برم حلوا بپزم. از همین حالا بوی روغن سوخته رو حس کنید

  2. سلام خانم شفیعی! مرسی بابت زحماتی که برای بچه ها میکشید. خسته نباشید

  3. باران می‌گوید:

    سلام خانم شفیعی مثل همیشه خوب بود ان شاء الله تو پست های بعدی تون طرز تهیه انواع حلوا رو ببینیم

  4. سلام.
    ممنون خانم شفیعی.
    مثل همیشه عالی بود.
    یاد حلوای تبریزی افتادم.
    خیلی خوشمزست. ی بار خوردم مثل بیسکویت بود. ولی در کل حلوا دوست دارم. مخصوصا روزهای جمعه غروب خیلی میچسبه.
    بازم ممنون بابت زحمات ارزشمندی که برای همنوعان خودتون میکشید.

  5. yalda می‌گوید:

    اوووو من حلوا مو خام .
    یعنی من دو روسه بد ناجور دلم حلوا خواستیده این مریخی بلام درست نمیسنه .
    تا حالا خودم به تنخایی حلوا درست نکردیدم .
    چون آدم حوصلش ریز ریز میشه تا بخواد حلوا جا بیوفته . هی باید هم بزنی . هم بزنی .
    البته همون بهتر یات نگیرم .
    زیرا برای اینکه اینقدر چربو چربو چربه که وییی از آدم میتونه گوریل بساسه .
    خیلی بیشتر مرسی زیات . دلم یه جوریش شد . ویی حلوایی .

  6. ali.gentleman می‌گوید:

    درود عالی بود مرسی بخاطر این پست

  7. مظاهری می‌گوید:

    دلم یه چیز شیرین خواست، میدونی اینو جدی میگم، من خیلی خوب از پستهات چیز یاد میگیرم! فکر کنم بیشتر به خاطر کوتاه و روون بودنشه! نمیدونم الآن به قول اصفانیه جلدی, حلوارو یاد گرفتم، هرچند تا حالا دو سه باری پرسیده بودم ولی درست نکردم!

  8. امیر رضا رمضانی می‌گوید:

    سلام
    من حلوا دوست دارم, ولی اصلا بلد نیستم درست کنم و کلا سمت درست کردنمشم نمیرم که جزقالش میکنم
    به هر حال منم دیگه!, کاریمم نمیشه کرد
    ممنون

    • شفیعی می‌گوید:

      سلام
      من درست کردم اما تنها نه.
      فقط برا مراسما و از چشمهای اطرافیان هم برا قهوه ای شدنش زیاد کمک گرفتم.. ههه زن داداشم میومد میگفت پنج دقیقه مونده اون میرفت آجیم میومد میگفت یه دو سه دقیقه صبر کن.. اونا خودشونم با هم به توافق نمیرسیدن.. خلاصه که چشما هم کمی باهاش مشکل دارن.
      ممنون که همیشه هستین
      موفق باشین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *