مهارت آشپزی برای نابینایان گام یازدهم.

شکر و سپاس و منت و عزت خدای را پروردگار خلق و خداوند کبریا
دادار غیب دان و نگهدار آسمان رزاق بنده پرور و خلاق رهنما.

سلام.
خدای بیهمتا رو هزاران بار شاکریم که باز هم توفیق داد تا یکبار دیگه با برداشتن یک گام دیگه خودمون رو در مهارتی محک بزنیم که دونستنش برامون لازم و گاهی هم واجب هست.
خب دوستان یکدل و همراهان همیشگی امروز میریم تا با هم یه سری به شیر و فراورده هاش بزنیم و ببینیم ما نابیناها چقدر میتونیم توی به دست آوردن فراورده های این نعمت خدادادی توانایی داشته باشیم. یا اصلا ببینیم با شیر چه چیزهایی میشه درست کرد؟

طرز تهیه فراورده های شیر:

  1. اولین چیزی که همیشه از شیر به دست میاریم ماست هست که برای تهیه اش : شیر جوشیده رو میذاریم خنک بشه و بسته به فصلی که در اون هستیم میزان دماش رو در نظر میگیریم(برای تابستان دمای پایینتر و زمستان میذاریم کمی گرمتر باشه) (من بر حسب دماسنج نمیگم چون خودم اصلا از دماسنج استفاده نمیکنم و واقعا نمیدونم اونجوری چند درجه باید باشه.) همونقدری که اگر انگشت بزنیم گرماش رو احساس کنیم.. بعد برای هر کیلو گرم یه قاشق غذاخوری ماست توی شیرمون میریزیم و حسابی هم میزنیم که ماست در شیر حل بشه..نکته: ماست انتخابی اگر ترش مزه باشه ماست درست شده هم همین ویژگی رو خواهد داشت مگر این که مقدارش رو کمتر بریزیم
    توجه: ماست پاستوریزه نمیتونه مایع خوبی برای درست کردن ماستمون باشه. بهتره از ماستهای محلی استفاده کنیم تا ماستمون شل و آبکی و بی مزه در نیاد.
    خب وقتی ماست رو در شیر گرم حل کردیم در ظرفش رو محکم میبندیم و اونو توی یه پارچه نسبتا زخیم میپیچیم و روشو خوب میپوشونیم که گرماش از بین نره (باز هم بسته به فصلی که ماست رو توش درست میکنیم در زمستان حدود هفت یا هشت ساعت و تابستان چهار تا پنج ساعت یه جای معتدل میذاریم) تا ماستمون درست بشه.. بعد از این مدت اونو توی یخچال میذاریم و بعد از خنک شدن نوش جان میفرمایید.
  2. همین ماست درست شده اگر یه چند روزی ازش گذشت و نخوردیمش ترش مزه میشه و حالا میخوایم یه جور دیگه ازش استفاده کنیم: اونو توی یه ظرف مثل بطریهای دوغ یا نوشابه میریزیم و حسابی تکون میدیم.. هههه اون قدری که از کتوکول بیفتیم.. خلاصه که باید خیلی تکون بدیم تا کاملا ماستمون از شکل ماست بودن بیفته و شل و آبکی بشه. تقریبا مثل دوغ، غلیظ.. حالا درب بطری رو باز میکنیم و نصف قاشق نمک و آب هم به میزانی که دوست داریم (بسته به این که میخوایم دوغمون غلیظ باشه یا رقیق)حدود یک یا دو لیوان توش میریزیم.. درشو میبندیم و باز هم عملیات تکون دادن رو مثل قبل انجام میدیم و باز هم باید زیاد تکون بدیم.. حالا که حسابی خسته شدیم اون رو توی یه ظرف خالی میکنیم و میذاریم توی یخچال تا خنک بشه و در ادامه حاصل دسترنجتون رو نوش جان میفرمایید.

خب دوستان اگر بخوام همه رو یکجا توضیح بدم خسته میشین و ممکنه دیگه ادامه رو نخونین.. پس منم بهمین قدر بسنده میکنم و انشا الله در گامهای بعدی باز هم از فراورده های شیر و نحوه درست کردنشون حرف میزنیم.
براتون بهترینها رو از خداوند متعال خواستارم.. سربلند باشید.

درباره شفیعی

سلام شفیعی هستم فارغالتحصیل کارشناسی ارشد فلسفه و کلام اسلامی ساکن شهرستان ایوان استان ایلام.
این نوشته در آشپزی, آموزش, اطلاع رسانی, ترفند, حرفای خودمونی, سرگرمی, علمی, گفت و گو, مسائل مربوط به نابینایان عزیز ارسال و , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

22 دیدگاه دربارهٔ «مهارت آشپزی برای نابینایان گام یازدهم.»

  1. سلام خانم شفیعی.
    خدا خیرتون بده.
    مثل قسمتهای گذشته عالی بود.
    ممنون که به درخواستهای مخاطبانتون ارزش قائلید.

  2. سلام بر شما خانم شفیعی! واقعا خسته نباشید. مثل همیشه عالی بود

  3. امیر رضا رمضانی می‌گوید:

    سلام
    عین همیشه عالی بود
    ممنون از شما

  4. ali.gentleman می‌گوید:

    سلام مرسی بخاطر این قسمت عالی بود

  5. رضا خطیبی می‌گوید:

    سلام خانوم شفیعی.
    مرسی.
    مثل قسمتهای قبل عالی بود.

  6. لیلا سعیدیفر می‌گوید:

    سلاااااام سلااااااام. عالی عالی بووووود. آجی خسته نباشییییی. آجییییی؟ من عاشق بستنی هستم. انشا الله یه روز آموزش درست کردن بستنی رو بذاری. مخصوصا بستنی شکلاتی، میوه ایش هم خوبه.
    کارت درسته.
    کامتون شیرین و زندگیتان شیری.

  7. مظاهری می‌گوید:

    سلام، کارت درسته، خودت هم که بیستیی!!

  8. حسین آذری می‌گوید:

    سلام به خانم شفیعی خیلی ممنون از آموزش نحوه ی استفاده از فراورده های به دست آمده از شیر.
    یه نکته که شنیده ام همانطور که اشاره شد بعد از اینکه شیر را جوشاندیم صبر می کنیم تا به دمای ۳۰ درجه ی سانتیگراد برسه

  9. شهاب می‌گوید:

    سلام خانومه شفیعی .
    عالی و مفید مثل همیشه تشکر .

  10. سعید پناهی می‌گوید:

    درود بر بانوی آشپز شب روشنی خانوم شفیعی.
    عالییییی بود.
    انشا الله روزی منم بتونم آشپز بشم.
    هههه, اینم بود از اون حرفاااایااااااااا, من, عاشپزی, عمرا خخخ.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *