چه خوبه شب یلدا, شبی بلند و زیبا, به جای حرف دنیا, کنیم یاد خدا را. و زو بخواهیم فرج مهدی زهرا را.
به نام خداوند مهربون . با عرض سلام و ادب و احترام, خدمت شما شب روشنی های محترم. امیدوارم که خوب و سلامت باشید. دوستان گرامی ضمن اینکه پیشاپیش شب یلدا رو به یکایک شما تبریک عرض میکنم, و به همین مناسبت ۳ آموزش دسره ژله, کدو, و لبو رو آماده کردم. که میتونید در هدینگ زیر مطالعه بفرمایید. امیدوارم به دردتون بخوره.
طرز تهیه ژله رنگی
برای تهیه ژله رنگی چند مدل پودر ژله با رنگ و طعم مختلف و آب جوش و چند تکه یخ نیاز داریم. و برای مثال , پودر ژله پرتغال, نارنجی. موز, زرد. کیوی, سبز. انار, قرمز. آلبالو, قرمز. .بلوبری آبی. و انگور, بنفش هست.که ما به سلیقه خودمون میتونیم انتخاب کنیم.
خب برای تهیه این ژله ما ابتدا بسته ی پودر ژله را داخل ظرف فلزی میریزیم, سپس ۲استکان آب جوش داخلش میریزیم. با قاشوق کاملا هم میزنیم, توجه داشته باشید که باید آنقدر هم بزنیم که دانه های پودر کاملا باز بشن و به مایه تبدیل بشه, برای این کار میتونید در ظرف فلزی, و از روی سماور انجام بدید! چون اینجوری پودر راحتتر باز میشه. بعد از این مرحله, ما مایه ی به دست آمده رو در داخل ظرف قالب میریزیم و درون یخچال میذاریم تا خودش رو بگیره.
پس از این مرحله که حدود یک ساعت زمان میبره . وقتی مایه کمی خودشو گرفت, ما یه بسته ژله رنگ یا طعم دیگری رو به همون روشی که در بالا آموزش دادم,, در آب جوش بهم میزنیم.
بعد از این کار, مقداری یخ داخلش میندازیم, مدام هم میزنیم تا با آب شدنه یخ داخل این مایه, سرد بشه, و پودر هم کاملا باز بشه.
بعد مایه رو بر روی ژله اولی که داخل یخچال کمی سفت شده, میریزیم. و مجددا میذاریم توی یخچال تا این هم کمی سفت بشه.
حالا میریم روی رنگ بعدی. یعنی یه پودر ژله رنگ و طعم دیگری رو دقیقا مثل آموزش فوق انجام میدیم.
به همین ترتیب تمام رنگ های پودر ژله رو با رعایت ترکیبات رنگ به شکل تبقه تبقه ای درست میکنیم. .
نهایتا در تبقه آخری وقتی که یه کوچولو خودشو گرفت و از حالت مایه خارج شد, میوه هایی رو که متناسب فصل و متناسب با طعم پودر ژله ای که استفاده کردیم, به شکل زیبا خرد میکنیم و روی ژله خودمون میچینیم, و مجددا میذاریمش توی یخچال تا کاملا خودشو بگیره, سفت بشه و میوه ها روی آن بچسبن.
نکته۱: دوستان گرامی توجه داشته باشید برای ریختن مایه به دست آمده ی ژله بر روی تبقه قبلی باید اولا تبقه اول کاملا سفت نباشه, دوما مایه دومی که با آب جوش درست کردیم نباید داغ باشه بلکه باید خنک باشه تا قبلی رو خراب نکنه و بهش بچسبه. نکته۲: اگر بستنی خوری دارید, ظاهرً داخل بستنی خوری ژله خوشکلتر نشون داده میشه. , که با رعایت ترکیبات رنگ و برای هر نفر از این ژله رنگی تبقه ای رو توی بستنی خوری درست کنید. اما اگر بستنی خوری ندارید, میتونید در ظرف قالبیه مخصوص ژله, درست کنید که . بعد از درست شدن, از این ظرف خارج کنید و در یه بشقاب بذارید ببرید برای پذیرایی از مهمان. نکته۳: برای جدا کردن این ژله از ظرف نیز ابتدا داخل یه قابلمه آب گرم بریزید, بعد ظرف ژله رو طوری در این قابلمه بذارید که داخلش آب نریزه. بعد از چند دقیقه از قابلمه در بیارید. و به شکل وارونه ژله رو داخل بشقاب برگردونید و تکون بدید تا ازش خارج بشه.
نکته۴: اگر میوه رو از اول با ژله تزیین نکردید, میتونید پس از درست شدن چند تکه میوه مختلف رو به شکل دلخواه برش بزنید برای تزیین روی ژله بریزید.و یا برای تزیین میتونید چند تا مغز پسته هم روی ژله بریزید.
نوش جونتون.
طرز تهیه کدو
برای تهیه کدو ما ابتدا با ساتور کدو رو به اندازه کوچیک تکه تکه میکنیم. سپس با چاقو هسته ها و قسمت اضافی که در داخل کدو چسبیده شده رو کاملا خارج میکنیم. به طوری که فقط قسمت سفت باقی بمونه. بعد این تکه های کدو را در یه قابلمه, به حالت وارونه میچینیم و سپس به مقدار لازم نمک بهش میپاشیم.
بعد بسته به نوع و جنس کدو به مقدار لازم آب اضافه میکنیم! . معمولا کدوهای سیاه رنگ اصلا آب لازم ندارن و حتی ممکنه از خود آب پس بدن. که حتی ممکنه لازم بشه که ما آبشو بگیریم.
اما کدو های سفید به آب نیاز دارن. اصولا برای ۵تکه کدو نصف استکان آب کافیه.
خب پس از اضافه کردن نمک و آب ما دربشو میبندیم و چند ساعتی روی درجه حرارت کم میذاریم تا بخار پز بشه که مثل سیبزمینی آب پز در بیاد. نهایتا در چند دقایق آخر مقداری شکر بهش میپاشیم تا طعمش شیرینتر بشه. و پس از اینکه با چنگال زدن احساس کردید نرم شده, شعله رو خاموش و میل کنید.. نوش جونتون.
طرز تهیه لبو
برای تهیه . ابتدا لبو رو بدون اینکه پوست بکنیم, خوب میشوریم.
بعد لبو ها رو داخل قابلمه ای بزرگ میریزیم و به مقداری آب, که روی لبو رو بپوشونه بهش اضافه میکنیم. و درب قابلمه هم میبندیم و چند ساعتی صبر میکنیم تا با درجه حرارت پایین بخار پز بشه. که اگر ما چنگال بزنیم اگر احساس کنیم نرم شده و همچنین آب داخل قابلمه کم شد پس پخت شده..
حالا در مرحله بعدی ما لبو رو از قابلمه در میاریم و پوستشو میکنیم.
در مرحله بعد لبو ها رو باید حلقه ای برش بزنیم و با مقداری شکر تفت میدیم.
بعد از این مرحله شعله رو خاموش میکنیم و مقداری آب عسل روی لبو میپاشیم تا طعمش خوشمزه بشه.
توجه بفرمایید که نباید این کار رو روی شعله انجام بدید چون عسل در روی شعله به ماده سمی خطرناک تبدیل میشه! پس ابتدا باید شعله رو خاموش کنید بعد آب عسل رو بر روی لبو بریزید, و سپس میل بفرمایید.
نوش جونتون.
خب شب روشنی های گرامی از تک تک شما بزرگواران ممنونم که حوصله کردید این پست رو مطالعه فرمودید.
الهی شب یلدای خوب و خوشی رو در کنار خانواده عزیزتون سپری کنید..
التماس دعا.
سلام بانو آشپز.
پستاتون همیشه لااایک دارن جامع, کامل, خوب و عالی و عالیتر.
مرسی از وقتی که میزارید بابت نوشتن, انتشار این دسته از پست ها که خیلی ارزشمند هستند.
سلام آقای مدیر, خواهش میکنم . ممنونم از کامنتتون. من انجام وظیفه میکنم. امیدوارم به درد بخوره.
سلام برشما. از پست های آموزنده و خوشمزه شما بسیار سپاس گذارم. انشاالله شب یلدا هم به شما در کنار خانواده محترمتان خوش بگذره و دلتان با یاد خدا آرام باشه. از نکات آشپزی شما استفاده می کنم و به بقیه هم یاد می دم. یه کلاس آشپزی کاربردی هست برا خودش این پستها. متشکرم. این پست هم عالی و مفید . سر زنده باشید
سلام. خواهش میکنم. خیلی خوشحالم که پستم رو تایید فرمودید, زیاد ممنونم از کامنتتون. الهی شما هم شب یلدای خوبی داشته باشید در کنار خونواده ی محترمتون .
سلام ممنون بسیار مفید بود مرسی
سلام خواهش میکنم. خیلی ممنونم از کامنتتون. الهی یلدای خوبی داشته باشید
سلام سپاس بابت آموزش یلدا مبارک محتاجم
سلام. خواهش میکنم. موفق باشید
سلام.
عالی.
ممنون از شما
سلام. خواهش میکنم. ممنونم از نظرتون