مهارت آشپزی برای نابینایان گام چهاردهم.

آغاز سخن یاد خدا باید کرد،
خود را به امید او رها باید کرد.
ای با تو شروع کارها زیبا تر،

آغاز سخن تو را صدا باید کرد.
سلام
توی این روزای آخر پاییز حالتون چطوره؟
دنبال یه متن قشنگ برای آخر پاییز بودم که پایانش رو یه جوری تبریک بگم که به این متن زیبا بر خوردم “بیچاره پاییز دستش نمک ندارد . . .
این همه باران به آدم ها میبخشد . . .
اما همین آدم ها تهمت ناروای خزان را به او میزنند
خودمانیم . . . تقصیر خودش است .
بلد نیست مثل بهار خود گیر باشد تا شب عیدی زیرلفظی بگیرد
و با هزار ناز و کرشمه سال تحویلی را هدیه دهد . . .
سیاست تابستان هم ندارد که در ظاهر با آدمها گرم و صمیمی باشد
ولی از پشت خنجری سوزناک بزند .
بیچاره . . . بخت و اقبال زمستان هم نصیبش نشده
که با تمام سردی و بی تفاوتیش این همه خواهان داشته باشد
او پاییز است . . . رو راست و بخشنده . . .
ساده دل فکر میکند اگر تمام داشته هایش را زیر پای آدمها بریزد . . .
روزی.. جایی ، لحظه ای از خوبیهایش یاد میکنند .” با تمام این حرفا بازم من پیشاپیش آغاز زمستان بیتفاوت و خوش اقبال سرد رو بهتون تبریک میگم..
خب از هرچه که بگذریم سخن آشپزی خوشتر است..
امروز میخوام طرز تهیه یه خورش خوش مزه و توی منطقه ما اعیونی رو براتون بگم که خیلی هم برای یه نابینا درست کردنش راحته..

طرز تهیه خورش خلال:

  1. اول که آشپزهای گرامی با توجه به گامهای قبلی برنج رو خودشون دم میارن. این از بخش اول قضیه…
  2. حالا نوبت خورش میرسه: گوشت رو با پیاز خورد شده و ادویه جات مخصوصش سرخ میکنیم (همون ادویه هایی که به خورشها میزنن مثل کاری و زردچوبه)
  3. وقتی خواستیم آب توش بریزیم یه دونه لیمو امانی سوراخ میکنیم و توش میندازیم.. میذاریم خوب بپزه
  4. بعد که گوشتهامون کمی پختن خلال بادام رو که خریداری کرده و از روز قبل در آب خیسونده و جدا کمی پختیم و روغن سرش رو هم هنگام جوش اومدن آبش گرفتیم توی گوشت میریزیم حالا میذاریم دو یا سه ساعت بپزه یا شایدم کمتر بستگی به گوشتمون داره. که برای پختش چقدر زمان نیاز هست.
  5. در همین حین یه سیب زمینی متوسط رو هم توی خورش میندازیم وقتی خوب پخت در میاریم خوب کوبیده و توی خورش میریزیم تا آب خورش غلیز بشه.
  6. در نهایت نیم ساعت قبل از سرو کردن زرشک سیاه رو که مقدارش رو بنا به تعداد خورندگان خورش تخمین زدیم شسته و توش میریزیم.. توجه: اصل زرشک سیاه هست ولی به دلیل گرونی و شاید دردسترس نبودن میتونید اگر خورش برای مهمون نیست از زرشک قرمز هم استفاده کنید در طعم خورش هیچ تغییری ایجاد نمیکنه..
  7. آخرین مرحله هم یک یا دو قاشق رب گوجه فرنگی اضافه میکنیم تا بعدش خوب جا بیفته…حالا پخته و آماده نوش جان شدن هستش
    1. امیدوارم مورد پسندتون واقع شده باشه.
      تا برداشتن یه گام دیگه شما رو به خداوند منان میسپارم.. سربلند باشید.

درباره شفیعی

سلام شفیعی هستم فارغالتحصیل کارشناسی ارشد فلسفه و کلام اسلامی ساکن شهرستان ایوان استان ایلام.
این نوشته در آموزش, اطلاع رسانی, ترفند, حرفای خودمونی, سرگرمی, علمی, گفت و گو, مسائل مربوط به نابینایان عزیز, معرفی ارسال و , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

16 دیدگاه دربارهٔ «مهارت آشپزی برای نابینایان گام چهاردهم.»

  1. سلام! مثل همیشه عالی کامل و جامع بود. میلاد برو خرشت رو درست کن تا بیام اردبیل خونه ات

  2. حسین آذری می‌گوید:

    سلام تا به حال اسم همچین غذایی رو نشنیده بودم. مرسی از دستور عمل پخت این غذا. انشا الله یه بار بپزید بیاییم بخوریم خخخخ

  3. امیر رضا رمضانی می‌گوید:

    سلام
    منم عین استاد حسین آذری اسم این قزا رو نشنیدم!
    چه برسه به اینکه بخام درست کنم و بخورم!
    چه کنیم دیگه!, از آشپزی که سر در نمیاریم!

  4. ali.gentleman می‌گوید:

    درود ممنون بخاطر این قسمت جالب بود

  5. سعید پناهی می‌گوید:

    سلام خانوم شفیعی,
    عالی بود.
    مثله همیشه.

  6. باران می‌گوید:

    سلام خانم شفیعی . . . اسم این غذا رو شنیده بودم اما تا الان نخوردمش باید غذای خوش مزهی باشه . . . مرسی

  7. سلام.
    ممنون خانم شفیعی.
    مثل همیشه عالی بود.
    ادامه بدید.
    خدا قوت.

  8. شهاب می‌گوید:

    سلام خانومه شفیعی .
    ابتدای پستتون رو زیبا آغاذ کردین .
    از آموزشتون هم تشکر موفق باشین .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *