چند غذا به روش نابینایی

سلام به شب روشنیهای عزیز حالتون که خوبه انشا الله نباشه هم با حال و هوای خوردنیهای خوشمزه و سالم باید بشه.
اینجا دیدم جای آشپزی به شیوه خودمونی خالیه و گفتم چند تا از غذاهایی که از کپی یا کاملً از کسی نگرفتم اینجا براتون بذارم
تا اگه استفاده نبردید ببرید و اگرم نوش جان فرمودید اینم یه اصطلاحه

نکات جدیدی اگه براتون داشت بسیار هم عالی باشه
بخاطر اینکه پست شلوغ نشه و گذاشتن مطلب تکراری هم دوست ندارم به جز غذاهایی که توی سایتهای دیگه گذاشتم و روزی اون بازدید کننده ها بوده چند تا دونه خوراکی مهمون تون میکنم
ضمن اینکه کوتاهی و تازه کاری ما رو ببخشید به عبارتی میگن برگ سبزیست تحفه درویش یا شایدم بشه گفت مشتی نمونه خربار آآآآره

حریره بادام برای یک نفر.
یک قاشق غذاخوری سر پر آرد برنج رو در کاسه معدنی میریزیم و زیر حرارت کم بهم میزنیم تا اون یه ذره بوی خامیش گرفته بشه و بعد از سه چهار دقیقه بهش یک لیوان آب یا شیر آروم آروم اضافه میکنیم
برای راحت تر بودن در دفعات اول زیرش رو خاموش میکنیم تا هنگامی که شیر رو میریزیم بیرون از ظرف ریخته نشه و نگران ته گرفتن آرد نباشیم در این صورت و میتونیم هم هنگام ریختن یک دستمون به ظرف باشه و اطراف لیوان رو دقیق بسنجیم و لیوان رو که از لبه بالایی کاسه شروع کنیم به ریختن مایع طوری که اگه تقی لیوان رو بکوبیم دقیق به لبه ظرف بخوره و نه بیرون اون.
مواد رو با شعله ملایم خوب بهم میزنیم تا جایی که غلیظ بشه و از حالت آبکی بیرون بیاد.
برای سالم بودنش شیره خرما یا انگور رو که بنظرم مناسب تر باشه برای طعم و تابستون به اندازه نصف یا یک استکان درش میریزیم که به ضایقه و کوچک یا بزرگی استکان بستگی داره.
و باز تا آماده شدنش هم میزنیم و همین طور مقداری هم گلاب بهش اضافه میکنیم. دو نکته.
اگر مغز بادام رو از قبل آسیاب کرده یا خوب کوبیده باشیم اواخر کار و اگر فقط بادامها رو مغز و اونها رو با چاقو ریز کرده باشیم اوایل یا اواسط کار به حلوا اضافه میکنیم تا بپزه.
میتونیم جهت شیرینیش از شکر قهوه ای هم استفاده کنیم به این صورت که به اندازه یک پیمانه کوچک در آب جوش ریخته تا حل بشه و به مواد اضافه میکنیم.
از مواد خوش بو یا طعم دهنده دیگری هم میتوان بر حسب سلایق و رسوم مناطق مختلف استفاده کرد

یه مدل عدسی که مقوی تر هست اینه که عدس رو خیس کنیم و چند ساعتی بعد بپزیم خوب که پخته شد و آبش تموم شد مقدار بسیار کمی آب ازش موند بریزیم تو مخلوط کن یا بکوبیم تا له بشه خوشمزه تر میشه البته برا تعادل طبعش سبزی خشک معطر که گرم باشه و هم برای جذب بهتر آهنش آب لیموی تازه توش بریزیم

یک خوراک بادمجان.
بادمجون رو به هر یک از این چند روش به تعداد افراد و ضایقه میپزیم.
پوست گرفتن و خورد کردن به هر روشی که دوست دارید سرخ کردن در روغن ترجیحً کنجد .
مثلاً قاچ کردن و یا به خورده های ریز تقسیم کردن برای اونایی که به اون صورت دوست ندارن یا برای سرخ کردن به مشکل برمیخورن که اینطوری هم طعم بهتری داره و هم سرخ شدنش سریع و خیلی راحت مشخص میشه از راه بوی پختگی نرم و سبک شدن و چند دقیقه بیشتر هم زمان نمیخواد.
پختن در قابلمه و سر زدن به اونها و چرخوندن شون برای پختن تمامش و سپس پوست گرفتن شون بعد از سرد شدن.
سپس در ظرفی حسابی میکوبیم یا در مخلوط کن یا میکسر میذاریم تا حسابی له بشن. میتونیم قبل از کوبیدن بهش دونه های غوره یا انار ترش اضافه کنیم و باهم بکوبیم تا مواد طعم دار به خورد بادمجون برن.
یا مقداری آب لیمو بهش اضافه کنیم و خوب هم بزنیم.
پیاز خورد شده نمک نعناع و پونه و چیزای دیگه ای مثل پودر سیر و ادویه جات خوش طعم و نه خیلی گرم هم به مواد اضافه میکنیم.
و یا با کشک نعناع پیاز داغ و گردو مصرف میکنیم.
کسانی هم که بادمجون کبابی یا پخته قاچ شده یا خورشتی دوست ندارند این دو روش رو هم برای مصرف این ماده پر خاصیت که در روایات دینی ما بهش تاکید شده پیشنهاد میکنم. ضمن اینکه این ماده گرم و خشک هست و به ویژه در افراد با این مزاج باید با مصلحاتش استفاده بشه مثل ماست یا مواردی که در موارد بالا به غذا اضافه شد.
بادمجون خورد ریز شده رو سرخ میکنیم. در حین پختن و هم زدن بهش نمک و کمی ادویه معطر اضافه میکنیم و در آخر با نان سبزی و لیمو میل مینماییم.
به همراه برنج یا بصورت دمپخت یا برنج آبکشی هم میتوان از این ماده به این شکل استفاده کرد.
و باز ما جهرمیها بصورت خام قاچ کرده و با نون و لیمو یا آب غوره به همراه نمک تناول میکنیم

آش هم غذای خوشمزه و سالمی هست در صورتی که برنجش محلی و حبوباتش چند ساعتی از قبل خیس شده باشن و توی قابلمه بذاریم بپزه نه زود پز .
هر یک از آجیل آش رو به ترتیب زمانی که پخته میشن در قابلمه میریزیم نخود دیرتر از لوبیا ها و اونها نیز دیرتر از عدس پخته میشن میانگین یک ساعت.
از بوی پخته شدن اونها هم میشه فهمید آماده هست و باید مواظب باشیم آبش تموم نشه و البته اینکه چه حبوباتی رو بخوایم استفاده کنیم بستگی به سلیقه شرایط نوع آشها و خیلی چیزای دیگه داره.
وقتی حبوبات پخته شد برنج رو میریزیم و بعد از پخته شدن اونم که از لمس از طریق انگشت و زیر قاشق و با در نظر گرفتن تایم مشخص میشن
سبزی آش تازه یا خشک و یا در غیر این صورت فریض شده رو میریزیم بعد از اینکه یخش رفت. و تا آماده شدن هر از گاهی بهش سر زده و هم میزنیم
وقتی خوب جا افتاد پیاز خورد شده کشک و سپس نعناع و روغن زیتون رو و یا پیاز داغ و نعناع داغ رو بهش اضافه میکنیم
یک آش ساده و با رعایت نکات خوشمزه که البته میشه به جای کشک بهش زرشک تمیز یا آب لیمو یا آب غوره یا نارنج بهش بزنیم.

کشک تازه و تر البته محلی رو در یک سینی تمیز قرار داده و مقداری نعناع یا پونه یا زیره رو با کمی نمک درش مخلوط میکنیم و با دست کمی ورز میدیم تا به خودش بگیره و کم کم ازش برداشته و کف دست گلوله گلوله میکنیم و تو یه سینی دیگه میچینیم و دو سه روزی میذاریم در یک جای تمیز که گرد و خاک نگیره تا خشک بشه و حسابی یه طعم عالی پیدا میکنه. این در شرایطی که کشک خوب و سالم به راحتی گیر نیاد یه راه خوبه چون بیشتر جاها به ویژه وقتی آشنایی نداشته باشیم متوجه میشیم که مواد اون آرد یا نشاسته هم هست و به این طعم داری هم نیست

درباره ثنا

به نام الله مهربان خدایی که با نهایت لطف و رحمتش زندگی بخشید و قطعه ای از پازل هستی قرارم داد امید که آنی بشوم که او دوست دارد. همو که راههای تازه و درهای پیروزی را با کلیدهای طلایی مهرش میگشاید و آدمی را با دوستی مهربانی تلاش در راهش و توکل به خود به موفقیتهای چشمگیر میرساند.لیلا غلامی هستم ساکن شهرستان دوست داشتنی و خوب جهرم نابینا لیسانس روانشناسی و در مسیر موفقیتم با تکیه بر خدای بزرگ که درسهایی به من داد که متوجه بشم بهترینم خودش هست و عالیترین زندگی برام در دست خودش و من هرچه از او درس میگیرم بیشتر از نعمت هاش و زندگی لذت میبرم.خدایی که با همه وجود فهمیدم اگر قدمی برداری و حرکتی کنی قدمهای پر برکتش رو برات بر خواهد داشت و اگر دریچه ای از سمت نور رو گشودی درهای رحمتش رو پیاپی به سمتت باز خواهد کرد.جستجوگر و حقیقت طلبم دغدغه های من روشن شدن حق نابودی باطل در همه ابعاد زندگی و علم و پیروزی حقیقت و راستیهاست.برخی فعالیتها علایق و افتخارات مهم:انتقال پیامهای مهم در جهت هدفی مهمتر.فعالیتهای قرآنی و فرهنگی مجازی و بیرونی.شناخت مبانی روانشناسی حقیقی مهدویت طب سنتی اسلامی و خودشناسی.استفاده از رسانه های جمعی منور کتابها و مقالات و برنامه های متنوع و مفید.و مهمتر اینکه یادگار شهیدم داییهایی که دوستان قدیمی و تازه من هستند آشنایانی مهربون و خانواده ای با درک هوادار و دلسوزی دارم و امامی که همه جا و همه وقت در نهایت محبت مرا میفهمد و اگر چشمهای زخم خورده از تیر خطاهای خود و بیگانه به سمتمان را از این آلودگی پاک کنیم میفهمیم که او و خاندان پاکش و کلام خدایش با تک تک ما چنینند...
این نوشته در آشپزی, آموزش, پزشکی و سلامت, حرفای خودمونی, علمی ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

16 دیدگاه دربارهٔ «چند غذا به روش نابینایی»

  1. سلام بر شما! بابا شما با این غذاها دهن ما رو آب انداختید! مرسی بابت پست. من گشنم شد. برم دستور این غذاها رو به مادر بدم برام بپزه

  2. امین می‌گوید:

    سلام.
    ‏ از پستتون ممنونم.
    اینقدر دوست دارم غذا درست کردن یاد بگیرم.
    فقط بلدم ی نیمرو درست کنم.
    خخخخخ.
    بازم دستتون درد نکنه.
    خوش مزه بود خوردم.
    خخهح.

  3. سعید پناهی می‌گوید:

    درود بر ثنا خانوم.
    واااااااااای خیلی عالی بودن
    من یکی از اینارو میخوام آب دهنم آب افتاد.
    مرسی.

  4. یاسمین می‌گوید:

    سلام.
    واقعا حریره ی بادام عالی بودش.
    خیلی پسندیدم.
    حتما باید امتحان کنم.

  5. سلام مجدد! یه پیشنهاد داشتم! اگه امکان داشته باشه مثل همین پست میتونید هر چند روز یه بار تو سایت دستور پختن چند غذا رو بدید. اینجوری خیلی عالی میشه

  6. علی می‌گوید:

    سلام.
    از معرفی غضاها سپاسگذارم.
    به نظر چیزهای خوشمزه یی به نظر میرسن.
    ههه چی گفتم.

  7. بهنام نصیری می‌گوید:

    به به
    ببینید چه کسی تشریف آوردند!
    بابا ثنا خانم! نبودین خیلی وقته
    واقعا عالی بود
    حریره بادامشو امتحان میکنم
    فکر کنم از پسش بر بیام
    اوه اوه
    بادوم ندارم
    برم بخرم

  8. ثنا می‌گوید:

    سلام ممنون از لطف شما سلامت و موفق باشید بله حتمً بخرید بعضی چیزا ارزش خریدن به ویژه نسبت به بعضی چیزای دیگه رو داره مثلن گوشت پرندگان و شتر به جای گوشت مرغ و گاو

  9. سیتا می‌گوید:

    سلام ثنای نازنین خیلی هم عالی، حریره بادام رو امتحان میکنم امیدوارم خوب دربیاد، اما اونای دیگه رو بلدم. خخخ مرسی من کلا عاشق آش و هر غذایی که بادمجان و کشک داشته باشه هستم.سپاس از آموزشت دوست خوب.

  10. ثنا می‌گوید:

    منم کشک و بادام رو بسیار دوست دارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *