به نام آن که ما را زندگی داد،
وزان بس مژده پایندگی داد.
سلام و هزاران سلام و درود خدمت یکایک شما عزیزان.
خدا رو هزاران بار شکر میکنم که باز هم توفیق داد تا با برداشتن گامی دیگر در خدمت باشم.
هفته قبل قصد داشتم با یه نوع حلوا که مناسبتی هم بود بیام خدمتتون، اما سایت رفت رو هوا و ما هم قسمتمون نشد حلوا بخوریم!
اما حالا میخوام یکی از دو غذایی که آقای سعیدیفر خواسته بودن رو با هم درست کنیم. هرچند که این غذا نکته ی جدایی نداره تا یک نابینا بخواد متمایز از افراد بینا اونو به کار ببنده.
ولی با هم این غذا رو درست میکنیم تا گامهامون رو هم با سلیقه مخاطبان برداشته باشیم.
طرز تهیه قرمه سبزی.
ابتدا قرمه رو با هم درست میکنیم بعد میریم سراغ برنجش که اون رو هم دم بیاریم.
- اول گوشتی که از یخچال بیرون آوردیم و یخش وا رفته یا گوشت تازه ای که شستیمش و به مقدار نیاز یعنی بسته به تعداد افرادی که براشون غذا میپزیم رو توی قابلمه میریزیم
- حالا کمی روغن روش میریزیم تا تفت بخوره. در همین حین پیازهایی که ریز ریز خورد کردیم رو روی گوشتهامون میریزیم و با هم تفت میدیم.
- وقتی بوی خوش مزگیش در اومد یعنی بویی که ناشی از سرخ شدگی باشه روش ادویه، زردچوبه، و فلفل رو میریزیم و کمی هم با اینها تفت میدیم. (مامانم همیشه میگن نمک رو نباید روی گوشت در حال پخت ریخت چون سفتش میکنه و نمیذاره بپزه. چقدر این حرف صحت داره رو نمیدونم ولی همیشه حرفشونو گوش کردم)
- بعد از این مرحله لیمو رو که هسته هاش رو جدا کردیم و قسمت قابل مصرفش رو گرفتیم توی قابلمه میریزیم و روش آب میریزیم تا بپزه.
- در ادامه که آب رو ریختیم لوبیای پخته شده (ترجیحا لوبیا چیتی چون لعاب بیشتری داره رو) میریزیم.
- بعد از حدود یک ساعت سبزی قرمه رو که قبلا سرخ کردیم و احتمالا کامل سرخ نکردیم رو با سیر سرخ میکنیم و توی خورش میریزیم و میذاریم خوب بپزه و به اصطلاح خورشمون جا بیفته.
- نمکی رو که با گوشت نریخته بودیم حالا میریزیم بعضیها مثل ما دوست دارن خورششون ترش مزه باشه برای این امر میشه از غوره استفاده کرد. اون رو هم به خورش اضافه میکنیم و اگر باب میل بود توش رب گوجه هم میریزیم. یه عده هم دوست دارن خورششون به روغن بیفته که (بنا به توصیه یکی از دوستانم کمی کره پنج یا ده دقیقه قبل از خاموش کردن زیر خورش میشه توش ریخت)
طرز تهیه برنج
- ابتدا برنج رو توی آب گرم و نمک زیاد میخیسونیم. (نمک زیاد چون باعث میشه برنجها توی آب داغ له نشن و مهمتر از این برای از بین بردن میکروبها مؤثر هست)
- آب رو میذاریم جوش بیاد و برنجهامون رو توش میریزیم و از اونجایی که آب خود برنجها رو ریختیم توی آب در حال جوش و برنجمون چند قاشق نمک میریزیم(حواسمون رو جمع میکنیم این دفعه زیاد نمک نریزیم)
- بعضیها میگن در این حین یک قاشق آبلیمو به برنج در حال پخت اضافه کنید که هم بهتر دم بیاد و هم رنگش سفیدتر بشه.
- وقتی برنجها پخته شدن (با تست کردن و خوردن برنج میتونیم به این امر پی ببریم) اونها رو آبکش میکنیم. روش حتما آب سرد میریزیم (تا هم در ادامه کار له نشن هم نمکشون گرفته بشه)
- حالا ظرفی رو که میخوایم توش برنج رو دم بیاریم خشک میکنیم و تهش رو با روغن چرب میکنیم. (اگر دوست داشتیم بعد از چرب کردن توی ظرف نون میندازیم تا ته دیگ برنجمون نونی بشه) برنجها رو توی ظرف میریزیم و با قاشق چندتا حفره توش ایجاد میکنیم( تا گرما از کف به بالا زودتر بیاد و همش یکدست دم بکشه)
- سر ظرفمون اگر لازم بود دم کنی میندازیم و میذاریم دم بیاد. در مرحله آخر روی برنجمون به میزان لازم روغن میریزیم و بعد از کمی (با روشهایی که برای دم اومدن در دوتا دیگه از گامها ذکر کردیم) تست میکنیم تا ببینیم آماده شده یا نه.
- نهایتا غذاهای ما آماده نوش جان شدن هستن.
امیدوارم این قدم هم بتونه قدمی مفید بوده باشه.
تا برداشتن گامی دیگه شما رو به خدای بزرگ میسپارم.
در پناه حق شاد، سربلند، و پیروز باشید.
سلام خانومه شفیعی مرسی از شما عالی بود خسته نباشین .
سلام
خواهش میکنم انشا الله که مفید باشه.
تشکر از شما.
سلام بر خانم شفیعی بزرگوار! واقعا مرسی بابت زحماتی که میکشید. خسته نباشید
سلام بر شما.
خواهش میکنم شما لطف دارین
موفق باشین.
سلام. تشکر میکنم.
مطالبتون خیلی عالی هست.
فقط میشه توی یه فایل بذارین که بشه همش رو هم همزمان دانلود کرد؟
یا اینکه اگه کتاب بشه و به صورت کتاب منتشر بشه که واقعا عالی میشه.
یه بار توی یکی از سایتهای قدیمی کتاب آشپزی دیده بودم اما آدرسش یادم نیست.
فکر کنم از اولین سایتهای نابینایی بوده باشه.
سلام
خواهش میکنم هدفی جز این هم ندارم که مطالبم مفید باشن.
بابت کتاب کردنشون هم فکر خوبی هست وقتی به جایی رسیدم که مطلبی برا ارائه نداشتم همه رو یکجا توی یه فایل میذارم یا در پست پایانی لینک همه پستهای قبلی رو میذارم که هرکس بنا به دلخواه انتخاب کنه و برداره.
ممنون که هستید و نظر میدید.
سربلند باشید.
سلام سرکار خانم شفیعی.
منم به نوبه ی خودم از مطالب مفیدتون و وقتی که صرف یاد دادن این مطالب مفید به ما میکنید تشکر میکنم.
ممنون که به درخواستهای مخاطبین ارزش قائل هستید.
این خیلی خوبه.
بازم ممنون که به فکر همنوعان خودتون هستید.
تشکر.
سلام
خواهش میکنم اختیار دارین. این پستها برای مخاطبین هستن باید هم مخاطبین راضی باشن.
سربلند باشید.
سلام خانم شفیعی.
مرسی عز پست مفیدتان.
ممنون که ارزش قائل هستین.
بچه ها! قدر اینطور دوستان رو بدونید. از وقتشون میزنن میان میشینن پای سیستم اینطوری زحمت میکشند.
دستتون درد نکنه
سلام بر شما خواهش میکنم انشا الله که برای دوستانمون مفید باشه.
سربلند باشید.
سلام خانم شفیعی
عالی بود
واقعا ممنون از زحمتتون
اگه شد، طرز تهیه سالاد الویه و سالاد ماکارونی رو بذارین
خیلی دوست دارم درست کنم
مادرم هر چی بهم یاد میده، یه جاهایی اشتباه میکنم
خخخخ
نخند شهاب
برا یه زندگی بی درد سر، نیازه پسرا هم آشپزی بلد باشن
یه روزی نیازت میشه
نمیشه که هروقت تنها باشی خودتو ببندی به فستفود و نیمرو
خخخخ
برو قرمه سبزی درست کن
سلام بر شما آقای نصیری ارجمند.
خواهش میکنم از لطف شما بی نهایت تشکر.
چشم حتما سعی میکنیم در گامهای بعدی به این غذاها هم بپردازیم.
ههه نترسید آقای فروزش بهتون نمیخندن اگرم خندیدن برید مهمونی خونشون و ازشون بخواین خودشون آشپزی کنن اون موقع شما بخندین.. البته اینم بگم که ممکنه نخندین که هیچ همونجا هم موندگار بشین. آخه غذای خوزستانیها بینظیره من خرداد دو روز خوزستان بودم و تجربش رو دارم..فقط حیف که گرماش قابل تحمل نیست.
راستی بابت ویرایش پست و قالب بندیش هم ویژه از شما تشکر میکنم.
موفق باشید.
درود بر شما و سپاس بخاطر این مطالب مفید
سلام
خواهش میکنم. و تشکر از شما به خاطر حضورتون.
سلام خانوم شفیعی.
بسیار عالی بود.
از لطفتون یک دنیا ممنونم.
سلام آقای مدیر.
خواهش میکنم و خدا رو شاکرم که مفید بوده.
سلام
خوب, هیچی نمیتونم بگم, به غیر از اینکه عالی بود!
چه قدر من قرمه سبزی دوست دارم!, گشنم شد!
سلام
شما بی نهایت لطف دارید.
از شما چه پنهون خودم هم این غذا رو شدییید دوست دارم و پختنش رو هم با لذت و تمایل بسیار انجام میدم.
موفق باشید.