به نام خدای مهربون. با سلام و عرض ادب و احترام خدمت یکایک شما شب روشنی های محترم, امیدوارم خوب و سلامت باشید. دوستان گرامی, همان طور که میدونید ما میتونیم تخم مرغ رو در انواع مدل های مختلفی تهیه کنیم, اما من در این پست فقط چند مدل که از نظرم بیشتر کاربردی هست, رو آموزش دادم. H بزنید, وارد هدینگ های زیر بشید. بخونید. بپزید. و نوش جان بفرمایید. بعد ما رو هم دعا کنید
طرز تهیه نیمروی معمولی
برای نیمرو معمولی ما ابتدا ماهی تابه رو روی شعله میذاریم. پس از اینکه داغ شد, به میزان لازم روغن اضافه کنیم, و با قاشوق روغن رو کف تابه پخش میکنیم. توجه بفرمایید که نباید روغن بیش از حد داغ بشه که دود کنه و بد بو بشه.
. وقتی تخم مرغ رو داخل این تابه ریختیم و صدای جلز ولز داد ,نمک اضافه کنیم. هر وقت اگر با قاشوق زدن حس کردیم که کمی به خودش گرفت یا سفت شد ,, خاموش میکنیم
طرز تهیه نیمروی سبز
برای این نیمرو ما تابه رو روی حرارت کم میذاریم. کمی روغن بریزیم. تا داغ شدن روغن باید ادویهها رو اضافه کنیم کمی نعناع خشک رو کفمال کنیم؛ مقداری هم تخم گشنیز سائیده شده اضافه میکنیم . اینا رو یکی دو بار با قاشوق بچرخونیم. بعد از اینکه روغن داغ شد تخممرغ رو اضافه می کنیم. در این مدل از نیمرو باید تخممرغها رو هم بزنیم تا ادویهها بر همه جای تخممرغها بشینه. کمی هم نمک و فلفل اضافه کنیم پس از اطمینان از پختش خاموش میکنیم
طرز تهیه نیمروی زرد
برای این مدل نیمرو هم ابتدا کمی روغن در ماهیتابه میریزیم و تا قبل از داغ شدن کمی زردچوبه و مقداری زعفران سائیده شده و کمی تخم گشنیز ساییده شده اضافه می کنیم.. یکی دو باری ادویهها رو با قاشوق هم بزنیم و پیش از داغ شدن روغن، تخممرغها رو اضافه می کنیم.سپس نمک و فلفل اضافه میکنیم؛ پس از اطمینان پختنش خاموش میکنیم
طرز تهیه نیمروی قرمز- یا املت
در این مدل نیمرو ما روغن رو در ماهیتابه میریزیم, کمی رُب گوجه فرنگی بزنیم و تفت میدیم. و نهایتا قبل از داغ شدن روغن، تخم مرغها رو اضافه میکنیم و سپس نمک و فلفل میزنیم؛ و بعد از اطمینان پختنش شعله رو خاموش میکنیم
طرز تهیه تخم مرغ آب پز و عسلی
برای این مدل تخم مرغ قابلمه رو روی شعله میذاریم و به مقدار آبی که روی تخم مرغ رو بپوشونه، داخلش میریزیم و تخم مرغ رو داخلش قرار میدیم, تا به جوش بیاد. . در دقایق اولیه سفیده پخته تر و زرده شل تر میشه, . که بهش تخم مرغ عسلی میگن., اما هرقدر که بیشتر روی شعله بمونه, سفتتر میشه که بهش آب پز میگن. .
معمولا تا ۲۰ دقیقه زمان برای آب پز و تا ۱۵دقیقه برای عسلی کافیه. البته کیفیت تخم مرغ و شدت درجه حرارت و میزان شعله ی گاز و دمای هوا… روی زمان و سرعت پخت تاثیر داره
هر آنچه که نابینایان درمورد تخم مرغ باید بدانند
نابینایان گرامی, نکته۱: برای نیمرو باید اندازه ماهیتابه رو متناسب با تعداد تخم مرغ مناسب انتخاب کنیم یعنی مثلا اگر هر تعداد تخم مرغ که داریم باید تابه ای انتخاب کنیم که تخم مرغ ها رو داخلش بشکنیم, باز هم حدود چند سانتی فاصله ی خالی در کناره ماهیتابه باقی بمونه خیلی بهتره. برای نیمرو معمولی چون نباید زرده رو به سفیده قاتی بشه و برای اینکه راحت حرکت بدیم که بهم نریزه؛ پیشنهاد میدم از ماهی تابه نچسب استفاده کنید.
نکته۲: برای نیمرو باید به این روش تخم مرغ ها رو منظم بشکنیم؛ ابتدا قسمت وسط تخم مرغ رو به گوشه ی گاز یا چیزی ضربه بزنیم, تا ترک برداره, اما کاملا نشکنه, و مایه تو دستمون نریزه! حالا تخم مرغ رو از درون ظرف با انگشت آروم از قسمت لایه ترکیده شده رو از هم جدا کنیم, به طوری فقط تخم مرغ در این ظرف ریخته بشه, اما تکه های پوست تخم مرغ خرد نشه داخلش ریخته نشه. سپس مایه تخم مرغ رو داخل تابه بریزیم؛ فقط توجه داشته باشید که در نیمروی معمولی فاصله ی تخم مرغ داخل دستتون با تابه در ارتفاع مناسب باشه, چون اگه خیلی در ارتفاع زیاد باشه, تخم مرغ پرت میشه و زرده به سفیده مخلوط میشه و شکل زیبایی خودشو از دست میده. و برعکس اگه خیلی فاصله دست با تابه کم باشه، سفیده درست پخش نمیشه؛ حتی ممکنه روغن داغ به دستتون بپره. بنا بر این توجه بفرمایید که در این مدل نیمرو, و یا برای شیرینی و هر غذایی که لازمه زرده رو از سفیده جدا کنیم؛ باید طوری تخم مرغ رو در دستمون بگیریم که با ریختنش در تابه, زرده سالم بمونه و در سفیده مخلوط نشه در این مدل باید زرده وسط سفیده بشینه و پخش نشه تا ظاهر نیمرو خوشکل در بیاد. اما در مدل های دیگه اشکالی نداره که قاتی بشه.
نکته۳: یکی از علایم تازگی تخم مرغ؛ اینه که پوست تخم مرغ آب پز شده به گوشتش زیاد چسبیده و به راحتی جدا نمیشه. برای اینکه پوست تخم مرغِ آب پز شده رو راحت بِکَنیم, ابتدا : تخم مرغ رو داخل آب یخ بذاریم. بعد آروم به چند قسمت تخم مرغ ضربه وارد کنیم تا ترک برداره, اما کاملً نشکنه و گوشتش پاره و خراشیده نشه؛ سپس با ناخون پوستش رو جدا کنیم.
مزیت دیگر گذاشتن تخم مرغ در آب یخ اینه که بیش از حد در حالت داغ نمیمونه, و زیادی پخت نمیشه.
نکته۶: اگرچه درصد فساد تخممرغ محلی بیشتر از تخممرغ ماشینی هست. ولی چون طعم و مزه و حتی شکل ظاهری این تخم مرغ ها بهتره. و هم اینکه اگه ما از جاهای معتبر تهیه کرده باشیم مطمینتره. معمولً تخم مرغ سالم تا یک ماه در یخچال سالم می مونه؛ اما چون ممکنه احتمالا زودتر فاسد بشه و ممکنه تشخیص فسادش, برای ما نابیناها خیلی راحت نباشه, پس پیشنهاد میدم , مدت زمان زیادی نگهداری نکنید.
نکته ۷: هنگام مصرف تخم مرغ، باید آنها را یکی یکی در ظرف جداگانه بشکنیم, و درصورت داشتن هر گونه علایم فساد از مصرف آن خودداری کنیم. نکاتی درمورد بهداشت و سلامت تخم مرغ : الف – زمان خرید توجه کنید تخم مرغ ترکیده و سوراخ نباشه. ب: : تخم مرغی که آب پز نشده باشه رو داخل ظرف آبنمک سرد بندازیم, اگه این تخم مرغ ته ظرف نشست سالمه؛ اما اگر روی آب شناور موند فاسده. پ: : اگر تخم مرغ رو در نزدیک گوش تکون بدیم؛ اگر صدایی احساس نکردیم سالمه؛ اما اگر صدایی حس کردیم؛ احتمالً فاسده. :ت: تخم مرغ نشکسته اگه خیلی زیاد فاسد باشه از راه بو قابل تشخیصه, ولی اگه به این شکل نتونستید تشخیص بدید, وقتی این تخم مرغ رو بشکنیم بوی بدی داره. ث: : اگر تخم مرغ روداخل ظرفی بشکنیم, و با قاشوق ببینیم اگر زرده به سفیده مخلوط و آبکی باشه یا روان بود و یا در ظرف پخش شد کهنه و فاسده. ج: : تخم مرغِ مرغ های پیر معمولً رگه خون داره. اینا رو نخریم. از ظاهر تخم مرغ نمیشه وجود این لکه خون داخلش رو تشخیص داد, تنها راه شکستن و دیدن هست که ما نابیناها نمیتونیم تشخیص بدیم. پس حتما باید زمان خرید از سالم بودن آن اطمینان کامل پیدا کنیم. چون از نظر شرعی خوردنش حرامه. البته مرجع تغلید من فرمودن نظر همه رو نمیدونم. البته بیناها میتونن این رگه خونی رو ببینن, و با قاشوق جداش کنن, و بقیه رو مصرف کنن. ولی من که توصیه میکنم همشو بندازید دور, خیلیا مثل من حاضرن گشنگی بمیرن اما اینو نخورن, خخخ.
ح: .- تخم مرغی که در فضای باز نگهداری شده نخریم . لزوماٌ تخم مرغ های بسته بندی شده در ظروف دردار و نگه داری شده در یخچال رو بخریم.
خ: رنگدانه ای که در زرده ی تخم مرغ وجود داره, می تونه در برابر اشعه ی خورشید از چشم محافظت کنه. زرده ی تخم مرغ آنتی اکسیدان هایی مانند لوتئین و زیگزانتین داره! که برا سلامت چشم مفیده. همچنین تخم مرغ حاوی مواد مغذی دیگری مثل ویتامین های A، D و E هست که برای حفظ سلامت چشم خیلی مفیده.
خب شب روشنی های گرامی, امیدوارم این پست به دردتون بخوره. تا پست بعدی همتونو به خدای مهربون میسپارم.
نمیگم موفق بشید! چون من میدونم همگی موفقید. اما دعا میکنم که موفقتر بشید. التماس دعا. .
سلام. ممنون بابت آموزش انواع پخت تخم مرغ
سلام جناب آقای سید مرتضوی, خواهش میکنم. ممنونم از کامنت شما
سلام مطلب خوبیست. الآن وقت صبحانه است برم و چندتا تخم مرغ نیمرو کنم … تشکر فقط بفرمائید تشخیص اندازه روغن ریختن برا تبخ غذا ها باید چطور باشه… چطور بدونیم برا این کار این مقدار روغن لازم است؟! تشکر.
سلام جناب آقای عباس, ممنونم از کامنتتون. انشا الله که مفید باشه. ببخشید که دیر اومدم سایت و الان وقت صبحانه گذشته خخخ. معمولا برای یه دونه تخم مرغ یه قاشوق غذا خوری روغن کافیه. ببینید, اینکه میگن روغن به مقدار لازم, یعنی نمیشه دقیقا برای همه غذاها مقدار ثابتی مشخص کرد, آشپز باید خیلی چیزا رو در نظر بگیره و مقدارش رو تشخیص بده! مثلا برای نیمرو, هم باید به اندازه تابه, جنس تابه, مقدار مواد غذایی, , میزان سلیقه افراد، در اینکه نیمروی پر چرب دوس دارن یا کم چربو… باید لحاظ کنه.. اندازه تابه یعنی مقدار روغن در حدی باشه که تمام قسمت های کف تابه چرب بشه, تا غذا به تابه نچسبه. جنس تابه یعنی اگه تابه شما از جنس نچسب باشه مقدار روغن کمتر لازمه اما تابه های معمولی بیشتر روغن جذب میکنن. مقدار مواد غذایی یعنی مثلا چند عدد تخم مرغ دارید که هرچی بیشتر باشه مقدار روغن بیشتری لازم دارید. نوع غذا یعنی بعضی غذاها زیاد روغن رو به خودشون جذب میکنن مثلا کوکو سیب زمینی بیش از مثلا نیمرو روغن جذب میکنه. و یا مثلا شامی با گوشت پر چرب که زیاد روغن نمیخواد. …. و سلیقه ی افراد یعنی شاید شما غذای پر چرب دوس داشته باشید بنا بر این بیشتر روغن میریزید تو غذا اما آجیتون کم چرب دوس داره پس کم روغن میریزید و یا اینکه رژیم غذایی دارید و نباید غذای پر چرب استفاده کنید که میزانش رو تعیین میکنید.
سلام یک شب روشنی عزیز
واای چه جالب نیمرو رنگی!فکر میکردم نیمرو فقط نیمروی ساده ست.تشکر
سلام ریحان عزیزم ,خواهش ممنون از کامنت شما. بله تخم مرغ انواع زیادی داره من فقط همین چند مورد رو آموزش دادم موفق باشید آبجی خوبم.
سلام مجدد. توضیحات تون مناسب و کامل بود تشکر
سلام. خواهش میکنم جناب آقای عباس. الهی موفق بشید
سلام بر شما تشکر میکنم از اینکه با حوصله انواع تهیه تخممرغ رو آموزش دادید. سپاس.
سلام. جناب آقای عزیز زاده, خواهش میکنم. ممنونم از کامنتتون. الهی موفق بشید.
درود یا خداااا ۲۰ دقیقه فکر کنم خیلی زیاده معمولا بعد از جوش آمدن آب ۳ تا ۴ دقیقه برای عسلی و ۵ تا ۶ دقیقه برای آبپز زمان لازمه البته اگه اشتباه نکنم بخاطر این مطالب مفید واقعا ممنونم مرسی از زحمتی که میکشید من تا اونجا که میتونم پستهای آشپزی شمارو از دست نمیدم
سلام. خواهش میکنم من انجام وظیفه میکنم. ممنونم از کامنتتون.بله شما درست میفرمایید, اما اگه دقت کرده باشید به توضیحات نوشته, من هم عرض کردم این تایم برای همه ثابت نیست بستگی به درجه حرارت و دما و…. تایم رو نوشتم. الهی موفق باشید.